rambut berguguran

anak dah 3bulan, baru sekarang ni mommy keguguran rambut, any tips? #pleasehelp #firstmom #ingintahu #seriusnanya #bantusharing

8 Balas

Biasa lah tu.. hormon tgh berubah ubah. perubahan besar pula tu. mmg sangat2 normal rambut gugur teruk. Tips saya, sabar dan elakkan stress berlebihan. makan makanan sihat dan seimbang, guna syampu sesuai untuk kuatkan akar rambut, guna serum pelebat rambut... supaya takde lah stress sgt tengok rambut yg makin menipis teruk... Klau boleh kurang2 kan lah tgok cermin atau selfie buat masa ni. nnt tambah stress tertgok diri sendiri lagi2 rambut😭

1y ago

Ye, kdg kdg ternampak kat cermin, terus mcm huwa nape cam botak je kat sini kat sini. Sesaja tanya husband, jawapan mesti “mana ada, sama je” hmmm -.-

Sy ambik depo masa anak 3 bln. Skrg ni pakej sekali dgn kelemumur + gugur awak🥲 sampaikan saya pakai anak tudung elak rambut gugur atas lantai

Ignore je sis, mcm i anak masuk 4bulan gugur bnyk, pastu i pakai je minyak kelapa spya rmbut br cpt tumbuh

Sama saya pun gugur teruk saya gi saloon gunting rambut settle😁

tkde tips lama2 nnti kmbli normal

sama..penat sapu hari2

sama😭

rekemen*