Mommy to be

Haai all mommy, mommy to be here, any tips utk kandungan awl? Mind share ur first trimester.. 🤗

2 Balas

Jaga makan, minum air masak byk2. Tak suka pun kena paksa jugak. Haa byk makan buah tau. Cari tahu apa boleh makan apa tak boleh makan. Kalau suka makan pedas kalau boleh skrg kurangkan dlu. Folic acid jgn skip. Ambil awal pagi before breakfast. Jgn angkat berat2. Kalau rasa penat rehat. Kalau rasa tak larat nak buat apa2 suruh suami hehe. Tips paling penting jgn makan manis2 sangat. Takut lekat gdm nanti. Awal2 ni kalau rasa perut cramp tu normal ye cuma kalau ada bleeding cepat2 pegi hospital. Jika ada keputihan yg teruk atau sblm ni takde tp tetiba bila pregnant ada sila refer doctor sbb hormon tgh berubah.

2y ago

Alhamdulillah. Pasal gdm tu tak sure mcm mana sbb saya pun baru nak masuk ke trimester ke 2, rabu ni baru nak bukak buku pink . Saya pun makan kurma jugak sbb sejak mengandung duk craving benda manis tapi tahan je nasib mindset kuat 😣 tapi control jugak ye pengambilan kurma tu

jangan buat keje lasak.. jalan jangan laju2 slow je and amalkan folid acid tu penting

2y ago

tqqqqq sisss, mg tgh amek folic acid. 🤗