Pernah Gugur. Sekarang Mengandung. Any Advice?

Disember 2018, saya keguguran kehamilan pertama, doktor maklumkan puncanya kandungan tidak menjadi. Sekarang saya 5minggu, any advice?

8 Balas

2kali gugur..june2017 n feb2018..lepas gugur tahun lepas start mkn folic acid,multivitamin n jaga mkn je..Alhamdulillah skrg nk masuk 26weeks..1st trimester sampai sekarang non stop makan folic acid n ubat doctor/nurse kk bg..susu je kdg2 minum sbb mmg xsuka minum susu..byk mkn sayur/mkn2 tinggi serat n buahan..jgn angkat berat or buat aktiviti yg lasak n cepat memenatkn..In shaa Allah d permudahkn segala urusan..good luck

5y ago

Tahniah pn da 26w. Terima kasih pn kongsikan pengalaman n nasihat. Moga baik2 utk kita kali ni.

Jgn buat kje berat2 dulu..mcm sy dulu xlakukan hubungan suami isteri smpai hbs 1st trimester..jgn skip folic acid, minum susu mkn mknan bkhasiat byk2 rehat dan plg penting doa minta pada Dia spya dikurniakan zuriat diberi kesihatan dan keberkatan..

5y ago

Ok puan. Terima kasih ye. 😊

Positif.. Amalkan pemakanan yg berkhasiat.. Kurangkan makanan yg manis2.. Byk minum air suam.. Lebihkan buah..sayur..n sedkit carbo utk tenaga..ambil skit jer tau..😇

5y ago

Alright. Tq puan. 😊

Sy 2 kali keguguran thn lps.. Kandungan xjd jg.. Skrg sy pregnant 11w.. Jg sebaiknya... In shaa Allah rezeki dr Allah.. Bykkn berdoa..

5y ago

Sama2😘

Sama lah kita sis. Gugur Dec 2018 , now 8 weeks. Kena makan ubat yg kk bagi & jaga pemakanan.

5y ago

Alright. Tq puan. Moga kali ni yg terbaik utk kita.

Kita lebih kurg, sy gugur january 2019. Skrg baru 5w. Semoga baik2 saja untuk kita 😊

5y ago

Yeke? Moga baik2 utk kita. Amin 😊

dont forget folic acid dan susu mommy 😊

5y ago

Alright. Tq puan. 😊

Jgn buat kerja berat2. Take care