SUBUR LEPAS KEGUGURAN?

Hai mommysss.betul ke lepas keguguran awl kehamilan badan akn jadi lebih subur dan senang conceived? Ade mommy yg penglaman pregnant right after keguguran? ??

47 Balas

Sya nak share pngalaman sya. Sya brkhwin 2005..mnunggu khadiran chyamata hampir 12 thn.2015 sya sakit perut yg amat bisa smcam. bdsrkn simptom doc suspect sya apendix..pd msa tu sya period tp x byk.sy stuju utk operate utk buang apendix.msa opration djlnkn doc jmpa suami sya & mklumkn trdpt kndungan luar rahim berusia 6 mgu & trpksa digugurkn sbb janin mmg xkan slmt sbb xdpt mknan krna brda di tiub luar rahim..bygkn prsaan suami sya ketika tu..die hnya pasrah. doc tnjukkn janin slps slesai opration pd dia.. sy hnya tau bbrpa jam slps sedar dr bius.suami sya hnya tnjukkn gambar pd keesokan harinya sbb die tau sya akan sedih..😢 anda bygkn prsaan sya pda ketika itu..berpantang tanpa anak..smoga anak sya yg pertama sntiasa aman disana😔 Sya brpntang slma 44 hari juga.. Alhamdulillah..dgn izin Tuhan sya disahkan mengandung pd 2016..dan slmt mlahirkn baby girl pda 2017.smlm 30.08.2019 genap 2 thn anak sya yg ke2..Skrg sya disahkan mengandung anak ke3..djgka lahir januari 2020.Sesungguhnya sgt bersyukur dgn kurniaan ini. Sya berharap agar anda yg masih mnuggu khadiran chyamata sntiasa brsabar & kuat untuk hadapi ujian itu..teruskan usaha & brdoa serta jgn berputus asa ya..Insyaa Allah akan smpi masanya rezeki anda.. Pengalaman ini amat berharga bagi sya..Syukur Selalu.

5y ago

Tq sis sharing nya.terharu..😰😰😢😢

Me!!!!!!! Amma the person on this situation!!!!!! And the right person to talk about!!! Hahaha.. Btl.. Memg sbur sgt.. Bayangkan.. I ggur 4weeks pregnancy 29.12.18, start brpantang 30.12.18, 6.1.19(pagi) pegi urut bidan(juz once) , tgh hri trus ke genting husb ajk bcuti(tgh pantang bcuti kawww)😂 7.1.19 trus lekat 😂😂😂😂 tgu period x dtg.. Pegi klinik 5.2.19 doc ckp dh pregnant sbulan hahahaha 😂😂😂😂

4y ago

Maksudnye sis xpantang bersama..hbs drh sis urut n 7.1 tu myb start time ovulusi..mcm kitaran haid biase..betul x sis? Umo sis brp

Semuanya rezeki dari Allah, semasa saya keguguran kandungan 6minggu saya banyakkan amalan surah Maryam + Yusuf. Jgn lupa niat sedekah utk anak syurga kita yg pergi tu,jgn lupakan dia InsyaAllah dia doakan kita. Alhamdulillah lps sebulan saya preg balik, skrg dh nk msk 5bulan 😇 Saya doakan semua yg keguguran diberi rezeki ini juga, aminn.

Saya keguguran bulan November tahun lepas..after pantang lekat balik..then keguguran sekali lagi bulan March tahun ni..after 2 mths lekat balik..now dah 11 week pregnant..itu pun after dapat tahu pregnant balik saya terus beli ubat untuknya kuatkan rahim yg di advise oleh doktor :) Alhamdulillah.. doakan baby and saya sihat..

5y ago

Sis lepas positiv mengandung terus makan ubat kuat rahim ya . Thanks

Saya gugur 9ogos lps dlm 4week gitu,mcm kbiasaan semua mummies sy juga bpantang n now tnga tunggu cycle period jangka 6hb ni🤭🤭xtau lg lekat ke tak hahaha...sy da ank 3 n planning nk bg cukup 4 klu ada rezeki inshaallah xkn kemana.doa kn sy cpt preg nya mommies

Sy pernah keguguran bulan 10 2018 (7w).lpstu period xdtg almost 1month.then period mcm biasa cuma xteratur..Lepas tu teratur balik..Sy amalkn folic acid appeton.Selama 2 mggu consume,sy lewat period bulan 7 baru ni..check trus double line.Alhamdulillah due 16/3/20

Sy gugur disember masa 12 minggu 1st baby. Januari rilek2 dulu, gi honeymoon main benda lasak2. Februari baru mula ttc tak jadi. Mac alhamdulillah dah lekat. Umur 35. Jaga kesihatan, fikir positif, bersenam sikit2. Folic acid jgn tinggal. Insyaallah.

Sy ttc dh 8tahun..bulan januari 2019 sy gugur 8w..now alhamdulillah bulan june Allah kurniakan rezeki semula..mulanya dh frust gugur ari2..sbb mmg mgharap 8y utk 2nd bby..xsangka Allah kurniakn peluang utk sy lg🤗

In shaa allah sis. Sy gugur bln 4 thn lepas. Doc scan rahim clear n xde apa2 da. Boleh preggy lgi. Pastu berpantang n stop dulu nk mgdung dlm 3bln. Pastu berusaha2. Alhamdulillah. Allah bagi rezeki awal thn. Now da 34week da.

Sy tggu bby sthun lbih.. bln 4 sy mngndng bln 6 sy gugur.. bln 7 last period sy mngndng trus.. alhamdulillah.. dr pun dh cucuk utk kuatkan kndngn bru ni.. doakan baby sy kli ni shat ya..

5y ago

Semoga baby dan sis sihat walafiat🙏🙏