Luahan hati

Saya rasa saya paling byk berkorban untuk suami, walaupun tgh mengandung. Suami kerja kkm, tahu2 la penat dia mcm mna. Semua saya buat atas sbb sayang, kasihan dkt suami, penat bekerja. Tp bila saya perlu juga rasa nk perhatian, walaupun dah bgi dia masa “me time” siap dgn jaga makan pakai dia, dia kata saya tak faham kepenatan dia, bila kita cuma nk perhatian dan kasih sayang. Kata2 dia buat saya terkilan, sedih dan agak murung. 1 mlm saya nangis mata bengkak. Kesian dkt baby dlm perut ibu sedih2 sorang2. Saya dah prepare mentally kalau masa berpantang, pun mgkin saya tk dpt emotional support, perhatian or kasih sayang sprti org lain 😔 tp saya mmg tahu dia penat bekerja, jadi saya lah yg akan mengalah. Ada siapa sama mcm saya? Supaya saya kuat hadapi ni sorang2.

19 Balas

Sy masa mngandung ank sulung mcm tu la. suami kerja bank balik mmng lambat sngt tambah kalau hujung bulan. Sy lak baru resign sbb alahan mngandung. Mula la rasa diri serba kurang, xde pendapatan, menyusahkan suami. Suami lak balik keje mndi dan tido. Fasa awal perkahwinan mcm tu sis. kita rasa kita kenal hati budi masing2 rupanya bnyk bnda kita belum kenal masing2. sekarang mengandung anak ke4. Sy pun dah faham dia, dia pun dah faham saya. masing2 happy Alhamdulillah. Insyaallah anak y bakal lahir tu nanti akan eratkan lagi hubangan sis dan suami insya-Allah

8mo ago

Suami awal2 kawin tu dia stress dgn kerja tp dia x nak share. masalahnya bila blk keje terbawak2 ke rumah. kita tgok pun mcm salah anggap x happy blk rumah. Cara dia nak hilangkn stress tu dia ngadap fon. mcm nak avoid sembang hal keje dia. Km jnis pendam masing2. Lps dah ada ank masing2 mcm berubah. Dia tgok sy letih urus ank sorg2 kat rumah sbb dia tau ank sulung km jnis high need baby. mndi, mkn, masak semua terkejar2. Dia start luah appreciate sy jaga ank. Sy pun bljar hargai dia ckp terima kasih penat cari rezeki utk km. Slow2 dia mula bersembang hal tempat keje dia dan sy sembang hal sy sepnjng masa kat rumah. Lama2 baru la rasa mcm km ni team mate bkn sekadar housemate. Tula org ckp ank tu penghubung kasih syg mak ayh kn