Luahan hati

Saya rasa saya paling byk berkorban untuk suami, walaupun tgh mengandung. Suami kerja kkm, tahu2 la penat dia mcm mna. Semua saya buat atas sbb sayang, kasihan dkt suami, penat bekerja. Tp bila saya perlu juga rasa nk perhatian, walaupun dah bgi dia masa “me time” siap dgn jaga makan pakai dia, dia kata saya tak faham kepenatan dia, bila kita cuma nk perhatian dan kasih sayang. Kata2 dia buat saya terkilan, sedih dan agak murung. 1 mlm saya nangis mata bengkak. Kesian dkt baby dlm perut ibu sedih2 sorang2. Saya dah prepare mentally kalau masa berpantang, pun mgkin saya tk dpt emotional support, perhatian or kasih sayang sprti org lain 😔 tp saya mmg tahu dia penat bekerja, jadi saya lah yg akan mengalah. Ada siapa sama mcm saya? Supaya saya kuat hadapi ni sorang2.

19 Balas

Sy kalau suami sibuk dgn keja ok lg..sy pon faham..tp suami sy pulak jenis suka bersukan mlm2..dh penat keja pergi main futsal la, badminton la pulak..mmg xadala nk tolong buat apa2 kt rumah..mmg dia ada ajak sekali tp sy yg xlarat nk ikut..kiranya mlm2 mmg xada masa la dgn dia..yg sudut baiknya,dia akan sentiasa tny sy nk mkn apa dan bagi duit belanja yg cukup..bila sy kenyang dan duit ada sy xakan rasa stress..🤭

8mo ago

Nnti saya cuba mcm tu 😆🤭

Saya faham perasaan ni. Saya dgr ustazah ada cakap jgn rasa kita ni berjasa pada suami. Buat semua kerana Allah jadi kita kurang kecewa. Bab perhatian cakap je terus terang nak attention, saya masuk tahun kedua pkahwinan baru reti terus terang semua ni. Masa awal2 kita nak mudahkan dia je nak happykan dia je, tp hakikatnya lelaki bukan mind reader, perlu diberitahu

8mo ago

kdg bkn x ckp nak attention,tp diorang rasa melebih sgt attention yg dimintak. tp nk bt mcm mne, x semua perempuan ade tahap manja yg sama.

kena dktkan diri dgn fmly mcm adik brdik.. parents sedara mara yg rapat sbb lpas bersalin bdn penat.. ada yg boleh dpt postpartum depression. kena jaga bayi dan tggjwb seorg isteri.. kalau penat berehatlah. minta pertolongan keluarga kalau boleh sbb kesihatan mental dan fzkal slps bersalin perlu dijaga.

Saya takut saya salah faham. Tapi kalau kerja KKM, boleh saya buat assumption financial keluarga agak bagus? Kalau berkemampuan, cuba cari Confinement Centre. Makan minum terurus, jaga baby, ada aktiviti utk ibu, ada doktor dtg lawat, boleh berkawan dgn ibu lain.

jwpn terbaik pillow talk. face to face dgn somi kadang somi ni selalu assume benda means dia buat anggapan tp anggapan tu tak sama dgn apa yg kita harap. so better awak terus terang, try slow talk. n jgn sedih lama2 awk. mudarat kat baby pulak. semoga dipermudahkann yer

8mo ago

Baik terima kasih sis 🥺 saya cuba ❣️

semoga Allah permudahkan urusan puan dan anak. semoga diberikan ketenangan. semoga syurga buat seorang isteri dan ibu yang berkorban untul keluarga.

8mo ago

Aamiin, terima kasih atas doa 🥺❣️

lps nie sis buat ape yg mampu je.. utama kn diri sis n baby dlu.. kdg kte tlalu mberi & berharap org akn bls yg sme tp hakikatnye x..

8mo ago

Baik sis 🥹💪🏻❣️

ambik satu hari. face to face dgn husband awak. luah apa yg awak rasa. lagi awak pendam lagi awak akan makan hati.

Kumpul duit.. Ambil CL. lepas besalin sangat mencabar.