spotting brownish

Hi, saya pregnant 6w. Harini tiba2 keluar spotting brownish. sebelum keluar spotting tu, ada keluar keputihan warna kekuningan. normal ke? Ni kandungan ke 2 saya. yg first gugur.. saya risauu ?

13 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sy sejak 4 weeks smpai skrg 7 weeks masih spotting lagi sis warna cam brownish tp x byk, boleh nampak kat panty liner.. Tpaksa pakai panty liner sbb nk monitor spotting tu. Doktor pn x tau nak ckp apa sbb baby pn dh ada heart beat n semua normal. Spotting tu x mengganggu stakat ni. Harap2 dpt berhenti cepat brownish spotting ni sbb kdg2 rasa x selesa sbb bau dia lain mcm 😫😫

Baca lagi
4y ago

Me too. Dah masuk 7 weeks pregnant. First time pregnant and age 37. I've been bleeding since 27 June. Pernah sampai darah betul2 merah. Doctor just ask to bed rest for 2 weeks and makan pil progesterone and acid folic. Now it's slowing down but no more fresh blood. Cuma brownish. Doctor cakap sometimes it's due to kita punya life style sebelum pregnant. Bila scan baby... Semuanya okay. Harap2 we get through it together ye. Doa banyak2.

Hai sis. Make sure jumpa doktor. Kalau jumpa penyebabnya boleh rawat dari awal. Saya total heavy bleeding 7 kali dari 5 weeks sampailah 32 weeks. Unknown cause but still amik duphaston all the way with regular check up. Alhamdulillah dah selamat bersalin febuari lepas at 38 weeks 3 days.

sama saya pun, ini yang ke-2, yang pertama miscarriage. tapi ada spotting agk kerap, walaupon berselang hari. sekarang saya week 7. saya dah pergi ke KK then klinik buka terus buku pink. Dan mintak terus pergi ke klinik sekiranya keluar spotting sebab mereka nak tengok sendiri & cari punca

Sama mcm sya... Spotting brownish 6 w. Sebab sya ada pngalaman gugur 1st pregnant, saya terus p hospital. Doctor check ada keputihan dekat dlm n leher rahim ada luka cikit (doc ckp d sebabkan oleh perubahan hormon). Doc ambik sample kputihan and bg date temujanji lg

4y ago

Doc ckp klu ada spotting mmg kena dtg jmpa doktor terus, takut ada apa2 pada baby

i mase 6weeks pun spotting brownish pekat. lame2 slowly color tukar jadi light brownish n now da 12 weeks kuning pulak... tak tau la bile nk stop. bile scan baby semua ok.

4y ago

Pernah check doc tak ttg spotting tu? Sbb i masa 1st miscarriage tu mula2 keluar mcm ni. Lama2 color brtukar hitam then fresh blood 😥

VIP Member

Maybe fungus tu.. color keperangan.. Jaga la kebersihan tuttt yee.. Yg hijau tu..kalau x dirawat..boleh melarat sampai ke uterus baby..

Post reply image
VIP Member

Boleh jadi threatening obortion. Klu doktor bg ubat kuatkan rahim,just consume & bed rest.

Samala..sy ke2 jg..1st ggur..huhu..hr ni kluar spotting brownish jgk

Refer dr bahaya sbb pernah gugur.so dr Akan bg ubat kuat rahim

Sama lah macam Saya dah 4 hari dah hmm

2y ago

hai sis..nk tahu,kandungan sis ok ke skrg? lepas ade spotting tu?