Light brown spotting

Saya sedang pregnant 5w6d 2 3 hari lepas start keluar light brownish spotting mungkin beecampur dengan keputihan. Adakah ia tanda keguguran? #mommybuntu #advicepls #ingintahu

5 Balas

hi sis, spotting ni tak normal, tp boleh jdi bahaya atau tak bahaya. sebaiknya check ya. saya pun mula2 ada spotting, masa 6w pegi scan, alhmdulillah check kantung semua elok dlm rahim. doc advise banyakkan rehat dan bedrest, mmg saya tak buat kerja rumah. sampai 7w juga ada spotting tu, tp saya monitor warnanya coklat cair dan keluar sikit je, lepas tu ok balik. if warna spotting makin gelap/merah, dan tak berhenti lepas beberapa jam sebaiknya mmg terus refer hospital ya.

Macam saya takda keguguran pun , doktor just cakap maybe ada selaput rahim kita yang luka sebab dia makin membesar , tapi spotting saya untuk sehari jee masa tuh

Boleh jadi juga sbab saya prnah kena . Start dngan spotting brown2 camtu lama2 jadi fresh blood and kluar kantung

mybe sis, sis kena g hsptl

3y ago

hai awak.. mcm mana keadaan kandungan awak.. minta update.. sbb saya pun kena mcm awak ..

pergi cek