spotting brownish

Hi, saya pregnant 6w. Harini tiba2 keluar spotting brownish. sebelum keluar spotting tu, ada keluar keputihan warna kekuningan. normal ke? Ni kandungan ke 2 saya. yg first gugur.. saya risauu ?

13 Balas

Sy sejak 4 weeks smpai skrg 7 weeks masih spotting lagi sis warna cam brownish tp x byk, boleh nampak kat panty liner.. Tpaksa pakai panty liner sbb nk monitor spotting tu. Doktor pn x tau nak ckp apa sbb baby pn dh ada heart beat n semua normal. Spotting tu x mengganggu stakat ni. Harap2 dpt berhenti cepat brownish spotting ni sbb kdg2 rasa x selesa sbb bau dia lain mcm 😫😫

5y ago

Me too. Dah masuk 7 weeks pregnant. First time pregnant and age 37. I've been bleeding since 27 June. Pernah sampai darah betul2 merah. Doctor just ask to bed rest for 2 weeks and makan pil progesterone and acid folic. Now it's slowing down but no more fresh blood. Cuma brownish. Doctor cakap sometimes it's due to kita punya life style sebelum pregnant. Bila scan baby... Semuanya okay. Harap2 we get through it together ye. Doa banyak2.