Tanya pandangan..

Saya kecil hati sebab keluarga sebelah suami (ibu saudara n sepupu sepapat) takde langsung ziarah saya bersalin. Sedangkan dorang ni duduk dekat2 je. Untuk food hunting boleh je datang kawasan rumah saya ni. Sekarang ni sepupu suami nak bertunang.. tapi saya rasa berat hati nak hadir. Mertua minta kami hadir. Boleh bagi pandangan tak?

10 Balas

Kalau saya, itulah yg bagussss sangat sis. Mmg tak payahla nak menziarah ramai ramai masa anak bawah 6 bulan ni. Lagi rmai yg ziarah masa pantang, lg besar risiko baby tu terkena penyakit berjangkit tambah dgn wabak covid bagai. Kwan saya ada baby nya terkena herpes disebabkan org rmai dtg mlwat masa pantang duk kiss baby. tak payah la pada saya nak melawat baby dlm pantang ni. Sgt fragile lagi. Nyawa tu lg penting

4y ago

Ya sis. Terima kasih atas pandangan. Betul cakap sis tu.

Just go. Kalau dorang gila awak jgn ikut sekali. Kalau dorang tak ziarah awak mungkin bersebab and lagi bagus.atleast awak tak stress tengok karenah dorang. And kalau anak awak masih bawah 3bulan then tak payah pergi..sekarang musim covid..lagi bagus stay kat rumah

4y ago

Tq sis

Pos br ke ni..klu baru ..pesan akk jgn lah pergi..ank kecik antibody x kuat..risau ke virus corona..hati2 dik..jgn main2 dgn arahan ni..dh ramai yg kena virus gara2 berkumpul gtu..

4y ago

Post lame kak.

Aik.. Post lama ke ni? Sbb skrg kn ade virus penyakit covid 19.. Nnti berkumpul ramai2 kena tgkp polis tau.. Buat kenduri tunang pun sama xboleh..

4y ago

Ye post lame ni sis.

Klu pos baru mmg tak blh kumpul ramai2. Nikah pun di batalkan apatah lagi majlis bertunang. Klu ini pos sblm covid19..tak pe la.

4y ago

Post lame ni sis. Sebelum PKP. Tq atas keprihatinan.

husnuzon sis, jangan pikir negatif,maybe diorang ada hal lain lg utama nak kena uruskan . sabar okay.

4y ago

Ok sis. Tq atas jawapan.

Ada alasan tdk dtg sbb bb msh kck, srh suami je dtg sbg wakil.Jgn tunjuk sgt yg awak kcl hati

4y ago

Tq sis

Kalau saya,saya xpergi pun..baik jaga anak

Kalo sy xpyah..dok uma jage ank..

Rest dlu la sb baby kecik lg