stress sangat

saya bercadang nk bersalin n berpantang dirumah keluarga saya di kuala kangsar perak..tp mak mertua saya seperti berat nak lepaskan sedangkan dirumah mak ada adik ipar 4orang yg masih belajar n bujang(3perempuan 1org lelaki) mak juga ambil upah jaga sepupu(12 tahun,11tahun dan 5 tahun)... saya rasa begitu tak selesa dgn suasananya n bilik juga kene kongsi2... suami pulak jenis "anak mak"jadi setiap apa yg mak nya katakan semuanya dia "iya" kan je..bila sy bersuara pd suami..suami marah katanya saya tak reti nak paham perasaan maknya.. #firstbaby #pleasehelp #1stimemom #19week5day

2 Balas

dalam situasi macam ni, cari lah tempat berpantang yang kita selesa itu lebih baik.. kesihatan mental ibu pantang dikemudian hari lagi penting... suami sepatutnya hormati kehendak isteri...

Sepatutnya bila dah kahwin kalau boleh pindah duduk rumah sendiri atau menyewa. Biar la rumah kecil macam mana pun. Janji ada privasi.