pantang larang

Salam... tujuan sy tulis ni nak minta pandangan n nak luahkan rasa hati... sy dan suami dah khwn hampir 5 thn x smpai 1 thn sy mengandung... isu ny terjadi semasa sy lepas besalin... kluarga... ( ibu n abah) sy kuat dgn pantang larang... terutama ibu... cth... x boleh mlwat waktu mlm... x boleh keluar rmh masa pantang (44 hari)... DLL lagi... tp keluarga suami langsung x peduli semua tu... lepas saya balik hispital mlm tu ibu bapa mertua adik beradik suami datang mlwat... ibu ada ckp kat suami ttang pantang2 tu semua.. tp x tau lh nak jlas kn mcm mane... lepas keluarga mertua balik ibu sy ada tegur suami... suami terasa dgn kata2 ibu.... suami mula masam muka dgn sy... 3 hari dlm pantang air mata saya jatuh... rasa mcm nak hilang akal...saya rasa suami lebih menjaga hati emak dia kakak dia adik dia tp hati saya di buat mcm sampah yg x guna... saya rasa suami langsung x jaga perasaan sy... tp saya kuat kn diri untuk anak... skrang anak hampir 2 thn saya di sah kn megandung lgi... tp apa yg jadi dulu buat saya betul2 takut... takut sy x sekuat dulu... klau bukan sbb anak saya nak je tingal kn dia... ?

2 Balas

Mmg susah sis nk jge hati org,lg2 ati keluarga sendiri.bukan satu hati sy kte perlu jge,tp byk hati sbnarnye.klu cmni la..sis pilih jge ati sis sndiri..sis buat x tau je,anggap masalah tu kecik,sbb klu sis pndang masalah tu masalah yg besar,maka ia akn mnjadi besar.klu sis x mampu menegur mne2 pihak ,sis amek pndekatan tuk berdiam dan jgn simpan2.pcaya la,dgn doa2 kte allah akn permudahkn sgalanye

Relate..