Privacy matter

sy nak minta pandangan, relevant tak kita bagi tinggal saudara jauh duduk rumah? situasinya mcm ni. ada saudara jauh suami ni perempuan,student U. kalau time cuti2 mak budak tu suruh duduk dengan kami. sy bukan kedekut ke apa ke tiba2 rasa macam "eh patut ke bawak orgluar tinggal ni" dahla pregnant bagai. bagi side sy snediri sy tak selesa sebenarnya. salah satu sebab itu saudara jauh suami. bukan related blood pun. lagi satu time preganant ni malas je rasa,so nak kene masak untuk orgluar tu mmg rasa mcm terpaksa pulak. begitulah kisahnya. #marriage

16 Balas

Untuk apa pula duduk dgn u dan husband? Budak U kot. Bukan budak tadika yg nk kena jaga dan bg makan minum. Kan kt U diorg ada bilik sendiri, duduk je lah situ senyap2 masa cuti. Masa kt U kan pandai cari makan sendiri, time cuti cari lah makan sendiri juga. Nk harapkan u dan suami buat apa. Bukan budak2 lg nk cater her needs okay. Kalau dtg melawat bawak buah tangan ke apa ke okay lah. Sekadar dtg nk habiskan beras kt rumah buat apa. Skarang nie ramai lah budak2 U dah pandai independent. Bukan mcm2 zaman kita dulu asal cuti je nk kena duduk dgn saudara mara. Ehhh biar je lah die duduk kt asrama die senyap2.

Cakap dgn suami sis , suh cakap elok2 dgn mak org tu yang tak boleh dan tak elok sebenarnya duduk sekali walaupun ada isteri sendiri walaupun sekejap ke lama ke. Kalau saya la, kalau suami saya taknak cakap nnt biar saya yg cakap kan. Tapi berbudi bahasa lah. Puan cuba fikir, tu budak universiti tau, bukan budak tadika nak tumpang2 rumah. Eh kang tak pasal² jadi benda lain. Sdangkan org terdekat pun boleh jadi scandal (maaf bukan nak sangka buruk pada suami puan, cuma nak ingatkan sebelum terlambat. Mula² mmg okey lama² nnt terdetik la terputik la..) Apatah lagi yg jauh jauh entah sape sape.

dah cuti 'U' nape dia xbalik hajee umah mak nya sibuk stay umah org dah kenapehh hangin pulak aku hahahaha 😂🤣 mak dia sesuka hati nak suruh duduk umah org xpk ke perasaan org hati org nak Jaga anak kau Tu... Kalo Tu adik sy memg sy Akan ckp 2benda je balik kg or stay hostel Tu je..anak dara duduk umah org elok la sgt..tambah jenis bgn tgh² Hari xtlg apa² lagi Pening nak pk...Tu xpela baju semua nak Kita urus matilanak...🙄

Klo i jd mak bdk tu, not simple la nk bg sesuka hati ddk dgn sedara mara, baik ddk umah sendiri habiskan cuti or cari kije part time kt area umah sendiri. Aneh2 jela makcik ni. I kalau kt tmpt sis i tolak cara baik, kalau adik beradik tu relevan la nk bg tumpang. Baik mencegah dari jadi apa2 dikemudian hari.. Dh tgh pregnant, kalau boleh taknak la serabut2 nk fikir mslh org😅. Itu i laa

Bahaya boleh mendatangkan fitnah tu..lagi2 ank dara..kan lain plk jadinya..cuba tolak elok2 ckp korang nk p kemana2 time cuti tu xde org kt umh..husband pon amboi smpai xberani nk tolak..baik sgt ke dgn sedara tu..bdk dh besar kot..kalau sy segan

10mo ago

Kan..kalau adik sendri tu lain..mak dia pon satu, ada patut nk ank tumpang..kalau sedara dkt lain jgk.

Tak elokla sis. Dahla awkpun belim ade anak maknanya nti bertiga je dlm rumah. Bukan sedara dekat diapun kne jaga aurat. Apa2 boleh jd fitnah. Bgtau la tak boleh awkpun pregnant bgtau je xlarat. Budak tupun dah besar

cakap je x boleh, xselesa... lgpon, susah nk buat ape2.. kalaumenyewa semntara xpe, atleast dpt duit... nntikarang, dgn xtau cara oergaulan, cara berpakaian dlm rumah... susahlaaa... bgtau suami...

Jgn diajar selalu sis..bdk2 skrg advance..kan dpt madu plk..mtk jauh..cuba bangkang sikit..kita ada hak rumah kita..bkn related blood xpe nk gduh2 pon 😅

Spatutnya mak budak tu kena mintak izin bukan main suruh mcmtu, rumahtngga kita mmg kita la protect & susunkan, saya faham sbb saya pun tgh pregnant

Lol.. awak tuan rumah awk lah bertegas. Tak pyh mintak pandangan kat sini pun takpe sis, benda blh fikir. Sekarang zaman yg benda ape pun blh jadi.