Threatened miscarriage

Saya dua hri lps tu ada bleeding bnyk jugak penuh satu pad dan drah ketul2. Pegi scan sy ptt ikut tarikh last period ptt dh 11minggu tpi dr scan ukur 7minggu. nmpak kantung je. Sampai skarang xde bleeding cuma setiap hri rsa cucuk2 perut skit dan kluar spotting. nk repeat scan minggu depan. Sy sedih sngt duk pikir ada lgi hrapan lgi ke baby ni tpi pikir kna redha jugak klu gugur pun mesti ada hikmah. Sapa pernah mcm sy tak? 😢

4 Balas

saya complete miscarriage sehari sebelum raya ritu tp masa tu xtau miscarriage and doc pn xdpt kepastian lg just kena repeat scan 3mgu lg.. sebelum 3mggu tu mmg bleeding je smpai kantung klua sndri.. tp sy rasa mmg sehari sblum raya tu baby tu da jatuh sndri die mcm ketulan daging je belum jd janin lg sbb 7week time tu..cuma sy x perasan sbb dlm toilet kn pstu darah byk.. kite first time mmg cuak la nangis je kje.. haha.. pastu da tau miscarriage tu mmg menangis jla 1 hari.. huhu. tp alhamdulillah skng ni okay je bole terima sume.insyaAllah rezeki ade la nti....

2y ago

ye ke sma la nangis je huu.. lama jugak la ye darah bleh kluar eh. trima kasih sis. ..sy doakan dua2 kita ada rezeki nnti

Sy pernah threatened mis masa kandungan 8week. pegi emergency doc scan baby dh Ade hearbeat n kaki tgn. time tu sayu je..1st time tgk baby. then doc masukkan muncung itik cek jalan maseh tutup. doc suruh balik. tp lpas smggu Sy dtg balik emergency sbb alah teruk n masa tu maseh bleeding. so Sy kena admit 3hr. n darah tu 20hari baru stop. doc bg ubat kuat rahim smpai 4bln kndungan. tp sbb alah kuat Sy mampu mkn smpai 14w camtu. alhamdullilah skrg Sy dh 6bln. harap sehat smpai melahirkan. harap sis Pon pikir positif. kalau ada rezeki tk kemana.

2y ago

Alhamdulillah, sama macam sy, bleeding teruk dari 11 weeks pastu on off keluar darah, skrg dah 18 weeks pun still bleeding. Mampu fikir positif je skrg and keep doa. Mohon doakan sy juga.

prnh threatened miscarriage thun lps. doc bg ubat kuat rahim & sruh bedrest. doc pakar ckp kantung dh x brp nak cntik sbb mcm ada lekuk dh sikit (x brp nak bulat) ..kluar bilik pun hnya utk ke toilet je. mmg jaga btul2 la dri segi pemakanan, emosi & brsma suami pun brani msa kandungan usia 5 buln lbih. mkn mnum smua trpksa ats katil demi mnyelamatkan penghuni kcil dlm rahim😊 alhamdulillah bulan 12 last year dh slamat brslin, skrg baby girl saya sdh msuk 5 bulan😊

Saya 🙋🏻‍♀️ tapi sis kalau doktor scan kantung bulat cantik..InshaAllah ada harapan..fikir positif 💕🥰 macam saya dlu..kantung dah mengecut tak membesar seperti sepatutnya..keluar spotting juga..doktor ada bagi ubat kuatkan rahim tak?

2y ago

trima kasih.. insyaallah apa2 jdi sy cuba utk redha