spotting / bleeding

salam mommies. Maaf sgt2 gmbr agak tak menyenangkan 🙏🏻 spe penah alami spotting mcm ni? ke dh kira bleeding ya 😅 skrg 8w tp scan 5w. sy dh pergi hosp, dr kata suspect missed miscarriage. dr suh tunggu 2 minggu. klinik swasta plak kata ok je scan kantung elok. mungkin implantation bleeding. baby blom nmpak, nmpak yolk sac je tapi dr kata sihat je. spotting xde kuar ketul2 pun. #ingintahu #firstbaby #bantusharing

spotting / bleeding
8 Balas

sy pun haritu mcmni gak sis, 6week kluar drah trus prgi hospital..dctr check melalui bawah and kata sy ggur,tp dlm masa yg sama kantung sy elok ada,cuma time tu pihak hosp bg sy dtg untuk 3mggu nk tgok balik,..sy bleeding dkt sminggu jugak, lpstu drah kluar mcm spotting lendir tp xbyk..sy cuma nk sdpkn ht nk kpstian sblum prgi hosp lg psni..sy prgi check klnik swasta,alhmdulilah ad bby dlm kantung and heartbeat pun dh ada..time sy check kt klnik kndungan dh 8week plus..inshallah apa² pun kalau ada rezeki, tak kan kemana..tp klu nk ggur jugak kita mkn la ubat apa² pun ttp ggur..

sy prnah mcmni jugak masa 1st pregnancy. LMP 8weeks, bila scan, 5weeks je. Kantung tk mmbesar. Bleeding 4 hari smpaikan kluar darah merah gelap menitis2 bila time buang air kecil. Sakitnya ya Allah tuhan je tahu. esoknya pi kk, doc scan, kantung still ada, tpi doc tolak hosptal besar. Hosp besar mention sbagai threatened miscarriage. Warded 1 malam, esok pagi terus kluar kantung mcm telur ayam size dia. takde rezeki sy masatu..

saya Pon dari start pregnant 5weeks bleeding sikit2 sampai 8weeks bleeding pergi swasta scan Takdak heartbeat dan saiz janin tak membesar refer hospital bagi masa 2minggu untuk scan semula dan ya baby takmembesar dan tidakdak heartbeat sepatutnya dah 10weeks tapi saiz 8weeks balik 2-3hari macam tu jatuh sendiri full takcuci hospital

Sy bleeding bgni 1st pregnancy sy.Pg clinic scan2 npk sac ja, kna refer hosp besar. Lepas tu tropong sna sini, doc ckap threatened miscarriage. Esoknya, keluar darah bgni la, makin bnyk lg darah lepas tu. Xlma, sy cfm miscarriage sbb sketul bulat2 kluar. 😞😞😞 p check lg Miss, kita doa yg baik2 sja

Mmm, kalau ikutkan dari fahaman saya, spotting ni sikit je. Macam dot @ smear je. Tengok dari pic ni, bleeding. Nanti akan ada repeat scan kan? Ada diberikan apa apa medication ke?

6mo ago

so far dr klinik kasi duphaston je, hospital tak kasi pape, sruh tunggu 2 minggu je 😅

Sy bleeding mcm ni jugak scan swasta kata normal .. tp bleeding on off refer hospital ..8mggu jugak n keguguran..

bleeding ni awak..tp mudaha2an darah lama je..insyaAllah doa byk2...

saya pernah alami..tapi sikit je...nie byk...cuba check ke doktor