Hamil 7minggu tapi keluar darah macam haid

Ada x mommy yg mcm ni ? Hamil tpi kluar mcm drah haid.saya dh ke hosp doc ckp bnykkn rht ja .slgi xkluar mcm ktul bby tu xyah rsau. Rhim smua trttup ok .scan cuma bby kcik lgi .kna scan lgy 3mnggu.tpi bleeding msih ada hri keempt ni .cuma xpnuh satu pad, bila bngun brdri or brjln bru ada skit.kalau kncng ada mcm isi merah2 ketul darah ja . #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

7 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

sy pon sme. hr ni hr ke 9 spotting. hr ke 2 sy jmp pakar. blk tu keluar drh mcm period utk 2 hari. lps tu smbg keluar coklat gelap pekat tu smpi hr ni. hr ke2 sy dh jmp pakar. pakar bg duphaston utk 10 hari. sy br contact pakar smlm bgtau spotting x berhenti. pakar minta sy scan ke klinik terdekat. sy scan, kandungan ad tp kecik sgt dr ckp. x mcm usia dia 6 minggu. dr ckp ad 2 kemungkinan. sme ada tarikh period tu lg lmbt sbb tu x mbesar lagi atau kandungan stop mbesar dan tak jadi. doktor ckp dia x blh buat apa2 utk stopkan darah. dia bagi tambahan duphaston dan minta tunggu lagi 2 minggu utk scan. sy rs awk kna rehat byk la. sbb sy pon klu kat tmpt keje aktif sgt, spotting tu jd byk. jom kte bedrest sis. sy doakan kandungan awak kuat dan sihat. doakan sy juga ya. trm ksh

Baca lagi
7mo ago

aamiin. insyaa Allah sis. trm ksh. take care ya sis.

Banyak kn berat sis sya pn sebelum nie mcm sis jugak …last2 sy keguguran sdih sngt3 3taun tggu tapi tak pa tk ada rezeki..jaga diri ya sis mau teruk g hospital terus jgn biar kn..semoga sis dn baby di berikn kesihatan ..❤️

7mo ago

InsyaAllah ada rezeki kita lepas nie…

Saya pun baru start semalam alami benda ini, tapi dia keluar sikit masa kencing mcm lendir merah, risau juga.. Nak pergi klinik check,,

7mo ago

InshaAllah.. Semoga ada rezeki lagi yer.. Jaga diri baik2..

Banyakkan berehat biar suami buat kerja semua. Saya bledding 2minggu 4 hari. Kelaur sikit2 mqcam awak cakap tapi saya start bledding 6weeks

7mo ago

Semoga terus kuat. insyAllah ada rezeki ❤️

TapFluencer

Bnyakkan rehat sis.. amik ubat kuat rahim tu makan hari2.. kalau risau pg klinik lain minta pendapat doctor lain.

7mo ago

Saya baru bleeding dua hari tapi sikit2 je … hari ni alhmdulillah dah x ada

saya harini dah hari ke 17 keluar darah. sama kes macam sis

7mo ago

yekeee, maaf baru tahu. sabar ye. takpe rehat 3 bulan, folic acid jangan berhenti makan.

banyakkan bedrest sis . jangan banyak berjalan

7mo ago

itu la sis . tpi dok rumah ni kdng trpksa jgk la bgn . sy cuma bedrest slsma yg bole .hrap bby ni kuat laa brtahan .