Suntikan Perancang Kehamilan

Saya ambil suntikan depo pada 21/5 yang lepas. Seminggu kemudian, ada darah turun selama 2 minggu. Saya assume itu period walaupun kuantiti tak banyak. Ada tak yang ambil suntikan depo dan apa kesannya pada anda?

7 Balas

Suntikan depo mmg akan ganggu period.. sy dulu amik sebulan je dtg period.. lepas tu almost 3 tahun sy baru stop amik suntikan.. 3/4 bulan jugak perlukan masa nk regularkan balik period...

5y ago

Laen org laen badan sis.. ade org selera makan naik.. tp sy x pulak.. letih pon xde..

Sy amik suntikan depo ok. Period pun jadi regular. Selera makan normal & kulit pun elok. Cuma masa mula2 amik suntikan period kejap ada kejap xde dlm sebulan. Lepas tu dah ok.

5y ago

Tak efek pun sis.. alhamdullilah 😊

saya nak tanya.. period saya sejak 2,3 bulan ni hanya datang 2 hari je.. lepas tu period saya selalu datang seminggu lebih awal dari tarikh period saya.. kenapa ye?

5y ago

sekejap sangat tu. kena kira cycle balik. better check dengan pakar sakit puan, jangan pergi klinik biasa.

Sama mcm sy. 2mggu trun drah. Lpas tu smggu xd...dtg lg smggu. Bulan2 kmudian dtg sbulan skli ja priod. Tp almost 13hri..😅

4y ago

Maaf tanya....saya macam kes sis juga..pas suntik depo tok sebulan...stop sbb x sesuai darah tinggi...period jadi x regular...kdang dtg awal bulan...nnt semggu lagi dtg..stop smmgu..dtg lagi...sis buat apa ek nak normal kan balik..

Iya. Sama la. Memang nurse cakap tu period. Lama, dan sikit sikit je darahnya. Huhu

5y ago

Sama. Sep sikit... 😅

makna klu period xteratur tu sis...depo tu xsesuai ngn bdan sis...

5y ago

iud ke? kos tanggung sendiri ke?

cuck kt bhgian mne sis

4y ago

ooo ok sis.. sbb sy tny kwan sy dio ckp cucuk kat punggung.. hehehee.. thnkz sis