merokok

Saya ada tabiat merokok yg tak boleh buang.sejak mrngandung ni sy xboleh kurangkan malahan mcm xboleh kalau x merokok?

35 Balas

kena set otak n pmikiran kita, cth "klau ak merokok, baby xsihat, " then cri something utk lupakan rokok tu cth mkn atau mnum susu, jus apple, lepas tu control penafasan kita, sbb x merokok nafas kita brubah pndai laju slow and stuck, then nafsu nak merokok tu kuat, control penafasan, then buat senaman ringan utk ibu mngandung, yg paling penting tuu mindset utk "x nak merokok nti effect kat baby teruk. so better bersenam " buat hari2 inshaAllah smuanya akan okayy, smua ni dri diri sndiri kena pandai control diri. goodluck sis, i know u can do it 💪💪

4y ago

Insyaallah sy cuba.trimakasih sis...