minuman sejuk

hallo moms ,, nak tanya kalau first pregnant boleh ke minum air sejuk ?? mcm air putih ditambah dngn ais batu ?? sbb saya tdk dpt telan air yg suam2 asyik nak muntah je walaupun dah trim 2 😅

18 Balas

time pregnant mkn lah apa pon minum lah nk minum apa pon janji awk xde alahan dgn makanan & minuman tu tapi klau dlm pantang better jgn minum ais waktu awal2 tu takut sakit urat plk xsedap oo bila sakit urat nk jaga ank pon stress 😂

siapa yg kena alahan ni,mmg akan hadap masalah tak boleh minum air putih😅 kang rasa besi la.rasa payau la.segala rasa ada🤣 sy jugalah salah 1 nyaaa...

1mo ago

saya juga salah satunya 😂

Masa sy appt doc sbb berat turun.. Lepas tu kerap muntah.. pun doc suruh minum juga air sejuk.. Siap kata boleh minum juice sejuk juga.. Bukan semata air kosong.. Hehehe..

Banyak kali mengandung mmg saya tibai je ais huhu. Takleh hidup lah tanpa ais. Nak2 jenis kalau pregnant badan panassss. Kalau boleh nk on aircond 24/7

2nd pregnancy ni ay bntai je sis, time alahan dlu hri2 air tmbikai pg ptg mlm, tmbikai blend tmbikai juice tmbikai mcm2, , dh hbis alahan pun pulun aissssss

Boleh. Sma la mcm sy nak minum sejuk2 je baru ok. Asalkan jangan air sejuk manis tu x boleh la nak hari2.

Minum je apa yg sis boleh minum. Sy sejak preg minum air sejuk manis je. Takleh tinggal . Alhamdulillah semua okok je

Boleh jek.. Sepanjang pregnant sy minum air sejuk kosong jek.. Tu jek leh masuk.. Air suam xleh telan..

boleh ja.. minum ja apa yg boleh minum... cuma pandai2 la control gula, caffeine tu semua...

boleh ja sis sy minum wat asa jaaa minum air kosong asa ubat kk bg nk muntah