Kucing Makin Manja

Saya ada seekor kucing. Makin lama makin manja bila due saya lg lebih kurang 7 minggu. Sometimes buat sy fikir bukan-bukan juga dia ni. Dulu xdelah rajin msk bilik memanggil. Skrg pantang sy dkt bilik pasti dtg menjenguk and manja2 mcm dlm gambar. Mmg oerangai mcm ni ke? Ms awal preg, dia suka gaduh sgn husband sy pula...

Kucing Makin Manja
42 Balas

Sis, sy pernah terbaca 1 artikel drp professor, dia kata org pregnant takley terdedah ngn kucing. sbb kuman virus bulu dia blh matikan plasental kita... sejauh mana betul Tu tak tahu laaa... Wallahualam... To mgkin on individual juga... Tp just for prevent blh ke elakkan.... sekadar berkongsi... sbb sy pn preggy, Kucing selalu dtg umah... sy mmg tak sentuh pn kucing tu, husb sentuh pn sy minta dia p mandi... Sy ulang DEPEND ON INDIVIDUAL...takut ada manusia toxic kat sini kecam pulak nnt...

4y ago

Oo sy baru tau. Thnx for the info. Stray cat byk dtg ke rumah sy. Kadang sy suka jalan di taman perumahan ada stray cat sy sentuh 😅

Alahh2 ngadenya bulus ni😍saya pun ada kucing gak dulu nama coklat , dulu masa saya tk kwin lagi dia slalu dtg bilik tido dengan saya then bape hari saya nk kwin tu dia merajuk , dia tk blik rumah kalau blik pun dia tk masuk bilik saya , dia tido kat dpur , then lagi 2 hri kot nk sanding coklat tu matiii😭saya masa tu sedih gila222 sampai suruh dia bgun blik lah dah ckp dengan dia nk bawak dia blik rumah sewa nk jaga tp sygnya dia pg dulu emmm😭

4y ago

Mmg...Lg suka klu sy pakai kain batik yg mahal sikit. Mmg dia nk duduk atas riba smbl tgk tv. Pantang tgk sy duduk dia dtg

Sama.. sy sbnarnya xmnat kucing..tp sbb duk umah mertua byk kucing.. n ad sekor ni slalu teman sy nk dkat due.. sbb pjj dgn husben.. kalau sy nanges dy akan dtg kt sy n tgk je sy lsptu ngiau n tdur kt peha.. manja sgt..tau2 je sunyi n sakit2 nk tdo sakit bdn..sbb duk umah mertua kan.. sunyi rasa husben xde.. n xbley nk mgadu.. smggu nk dkat due..kucing tu hilang xdpt dikesan.. sedih sgt..smpai skrg rindu.. ini lah dy.. Bilal

sy pn ada si cona sy tu...sblm prgnnt memg mnja tp lani lagi² mnja...dia suka naik atas bdn sy, klo ad lapik bantal tp klo xde lapik bntal atas perut dia naik kn bdn dia separuh aje..kdg marah gak bukan ape bdn berat...senak+semput perut kita hahaha...tp sy tetap syg smpai biler²..kdg berebut dgn adik lain nk beriba & naik atas perut...

4y ago

hahahaha pndai buat muka kecian tu...kita tgk pn cair trus xsmpai hati nk marah lama² hahaha...tp bdk² nie mcm tahu² aje smua nk dpt adik...nk mngepit aje...hehehe...syg adik dia nnti nie...

Masa early pregnancy dulu ade ank kucing sesat, dngr dia meow2 dkt luar, bukk je pintu rumah dia terus masuk. Lps mandikn dia semua, dia menempel je. Dia suka tido dkt atas/tepi perut, seolah2 tngh jaga baby. Srs dia mmng pandai. Tapi tulh, tetiba owner dia tercongok dpn rumah tnye nmpk x kucing dia😭😭😭

4y ago

Tulh, tapi sedih bila owner dia dtng nk ambik balik. X nk bagi, x baik plk kucing orng kn. Masa saya pass dia dkt owner dia, dia pegang baju saya kuat2 mcm x nk pergi. Dh lh masa tu baru lps mandikn dia, siap dngn ubat kutu saya beli untuk dia. Mmng sedih sngt😭

Kucing yg sy bela macam anak sendiri pon sama manja, makin nak dekat due makin manja. Tak bole lepas dr pandangan dia, konfem mengiau tak henti2. Lepastu sy perasan jgk, sejak pregnant ni banyak sgt stray cat sekitar rumah yg datang tumpang makan dan tidur pdahal sebelum ni yg dtg sekor dua je

4y ago

sama sis , skrg baby da keluar dy yg jd peneman , bila baby dlm buaian dy tido bwh buaian , lps maghrib bwk baby msok bilik dy pon ikut masuk bilik sekali tido dkt hujung tilam , dy tx dkt2 ngn baby sbb mungkin dy tau kot bulu dy tx elok utk baby , sy selalu pesan jgn dkt2 ngn adik sbb adik blm kuat lg , adik kecik lg , dy mcm faham je

Sy xbela kucing Tpi kucing sll dtg rumah sy.. Sy mmg akn standby mknan dlm keta.. Sambil2 bg meow mkn sy sll ckp dgn meow doa Kn Momy dgn baby Sihat yea.. Dlu sblm preggy sy sll ckp dgn meow doa Kn sy dpt baby.. Org ckp kucing Tu pembawa rezeki..

4y ago

Aahh Kn btl... Skg Kmu sy bg mkanan sy sll sruh kucing doa Kn sy murah rezeki.. Doa Bby Sihat..

Saya makan kat 1 tempat dan sambil2 tu bagi stray cats makan sekali. Yg sangat menakjubkan, stray cat tu tau saya ada baby. Dia urut perut saya. Drpd bawah meja dia berdiri urut2 perut saya. Stray cat boleh syg baby saya eh. 😋

4y ago

dgn izin Allah sy 8tahun bru prgnnt salah tu asbab bdk² stray cat & dog yg sy selalu mntk doakan tiap.kli bgi makn😢😢

Cat sy pun mcm ni time sy preggy dulu..suke meneman sy..smpai sy naik rimas 😄...kata husband biase la tu nak dtg tuan baru..manja lain mcm...alhamdulilah sy selamat bersalin..baby pun sihat..

kucing saya pun mcmtu jgk . tiap mlm msti akan tido kt sblah . so saya ltak siap2 bntal tuk dia . skrg dia naik je katil mesti bring kt bntal yg saya kasi tu . bntal lain dia tak usik .😂