PELIHARA KUCING

Ada x ibu2 sini yg pelihara kucing kat rumah?, btw husb bru posting bln12 last year, kiranya bru sebulan dduk rumah khas utk pekerja & sy ada pelihara seekor kucing. Sblm ni kucing sy jrng bgni, smnjak pregnant n pindah rumah tiap kli dduk atau tdur kucing sy slalu nak dkat or tdur kat kaki kdg² tu bila kucing sy tbgun dia slalu tgk² sekeliling gitu lpastu dia dtg balik kat sy😅kdg rasa seram jga bila tgk perangai kucing sy bgtu, dah laa husb kdg krja smpai mlm #seriusnanya #firstmom #ingintahu

PELIHARA KUCING
3 Balas

Kucing sy pn macamtu.. pantang nampak benda gerak dia akan tgok. Tp tak semestinya benda halus.. kalau bilik gelap dia boleh nampak pergerakkan lipas, serangga dsbg.. normal manusia susah nak nampak.. kalau kucing betina lagi laa peka nya.. kdg2 mcm ada bunyi2 angin ke dia hendap dulu.. kdg2 kita tak dgr sbb tak peka.. jadi sy pikir tu mmg fitrah seekor kucing.. kucing sy mmg setiap hari tidur atas katil dgn kami, dri 1st trimester smpai hujung2 ni.. insyallah, jaga kebersihan, dia tak pernah jejak kaki luar rumah, kalau dia keluar kami akan mandikan.. poop dia suami buang.. harap dpt membantu sis

Normal,Saya ada bela kucing DLH kat rumah,masa bela tu tak tau preggy.Kucing memang camtu,dia tau kalau ada perkara yg tak baik.Skrg kucing saya tak boleh duk dlm rumah.Dia duk kat sangkar luar rumah.Sebab dia jenis berbulu panjang.Husband jelah urus pasir dia dan bagi makanan.Saya tak larat dah nak urus.Dah 35 week 😅

selalunya kalau kucing manja cmni sbb tau ada baby kt dlm mcm tuh la. tapi okay ja, gpun kucing duk dlm rumah kan. just najis dia jgn buang ja, sbb tuh mmg bahaya.