pecah ketuban

Sallam ibu2 semua,pagi tadi kol 3 dah pecah ketuban,dan terus ke hospital,tapi tak ada lagi sakit kontraktion ,tak ada sakit lagi,sekarang dah cek semua,doctr suru tunggu dalam masa 24 jam sakit sendiri,agak agak bila da pecah ketuban ini berapa lama ye boleh bersalin?ke ada yang kene induce juga?

18 Balas

pglmn sya sis sakit contraction kluar darah tapi bukaan bru 1cm pukul 6pgi .jm3ptg pch air ktubn bukaa baru 2cm..masih ni contrction xble bawa bicang dah..jm3 subuh trun labour bukaan 4cm..time ni lagi yg xble than sudah sbb contrction mkin kuat.jm9lbih pgi slmt brslin normal+vcum sbb sya da ank da lmas..kluar sja bby trus msuk nicu sbb tak ngis n bdn bby sya msa tu da biru²..sykur ank sy da 5bulan skg..sya doakan sis smoga dpermudahkan smasa bsalin nanti amin🙏

9mo ago

Berapa hari anak sis dithan nicu

Saya bila dh pecah tu dlm 30mins baru baby nak kluar. Contraction. Ada org lbh lame, tp klu x kluar² jgak incase baby dh stress tu yg kene emergency ceaser. Induce x tau plak. Dh pecah ketuban rasanya x dpt induce. Sbb pecah sendiri tu pun tanda baby nak kluar. Induce ni, xde sbarang tanda bayi nak kluar so induce sbb mcm² kes high risk ataupun due dh lebih tarikh.

5y ago

Ye,saya pecah ketuban je,tak ada kontraksi lagi ..sakit tak ada langsung

Jiran katil sy leaking. Keluar sikit2...tapi dia kena pkai pad untuk pantau tkot baby da berak. Dia xsakit sgt pon. So doc masuk ubat pgi. Ptg tu dia sakit teruk da. Ptg dia msk lr. Tp xtaula bersalin normal ka czer. Sbb lpas dia msuk lr, sy pon msk lr.huhu

Sy pecah ketuban 6.30pg, bukaan bru 2cm..admit ward pkul 12mlm bru doc on antibiotics..pasti doc kate 8pg esok nye ready msuk LR induce sbb jln lmbt bkak ketuban da kering.. 8.30pg esok induce pkol 10pg baby da kluar

Selaluye kalo lebih pada 10 jam taruk ubt masih tx Ada tanda mereka akan terus emcy operation mcm jiran saya ketuban dah pecah masih tx Ada bukaan tapi masuk induce pun tx rasa lebih 10 jam terus oprat.

4y ago

Sy pecah ketuban 4cm 6jam ctg baby tk okey trus emergency czer

Sy spatutnye induce. Tp dah pecah ketuban pagi 7 lbeh.. Lps tu contraction dtg tp bukaan lmbt.. Seharian menahan sakit.. Esknye 8.15 pagi baru bersalin.. Bukaan sgt lmbt tp sakit dah sgt2..

anak 1st pecah ketuban ,17jam baru lahir , anak 2nd tanda darah , 12 jam baru lahir , anak2 saya dua2 lambat 😅😅 , harapan yg menggunung supaya anak no3 ni senang lah lahir 😊 ..

Saya masa anak pertama dulu pecah ketuban disebabkan induce. Lama jugak la baru sakit betul². Pecah ketuban tu sebelum subuh, baby lahir lepas zohor. 😄 Bersalin normal.

Sy prna msa ank no3, pecah ktuban jm 8 pgi, tp xda contraction, doc chek dh 4cm, jm 11 pgi bru ada contraction, jm 12 dh x than, msuk LB dh 9cm, jm 12.30 baby kluar😁

sy dulu pecah ketuban 5hari dok wad sebab jalan xbuka dan xde contraction lgsung.. alhamdulillah hari ke 6 bersalin nrmal.. rupenya baby pilih hari jumaat nak keluar hahaha

4y ago

xjugak sebab doc akan monitor selagi xmembahayakan selagi tu dorg xpaksa baby keluar