pecah ketuban

Sallam ibu2 semua,pagi tadi kol 3 dah pecah ketuban,dan terus ke hospital,tapi tak ada lagi sakit kontraktion ,tak ada sakit lagi,sekarang dah cek semua,doctr suru tunggu dalam masa 24 jam sakit sendiri,agak agak bila da pecah ketuban ini berapa lama ye boleh bersalin?ke ada yang kene induce juga?

18 Balas

Sy pecah ketuban 6.30pg, bukaan bru 2cm..admit ward pkul 12mlm bru doc on antibiotics..pasti doc kate 8pg esok nye ready msuk LR induce sbb jln lmbt bkak ketuban da kering.. 8.30pg esok induce pkol 10pg baby da kluar