pecah ketuban

Sallam ibu2 semua,pagi tadi kol 3 dah pecah ketuban,dan terus ke hospital,tapi tak ada lagi sakit kontraktion ,tak ada sakit lagi,sekarang dah cek semua,doctr suru tunggu dalam masa 24 jam sakit sendiri,agak agak bila da pecah ketuban ini berapa lama ye boleh bersalin?ke ada yang kene induce juga?

18 Balas

pglmn sya sis sakit contraction kluar darah tapi bukaan bru 1cm pukul 6pgi .jm3ptg pch air ktubn bukaa baru 2cm..masih ni contrction xble bawa bicang dah..jm3 subuh trun labour bukaan 4cm..time ni lagi yg xble than sudah sbb contrction mkin kuat.jm9lbih pgi slmt brslin normal+vcum sbb sya da ank da lmas..kluar sja bby trus msuk nicu sbb tak ngis n bdn bby sya msa tu da biru²..sykur ank sy da 5bulan skg..sya doakan sis smoga dpermudahkan smasa bsalin nanti amin🙏

10mo ago

Berapa hari anak sis dithan nicu