pecah ketuban

Sallam ibu2 semua,pagi tadi kol 3 dah pecah ketuban,dan terus ke hospital,tapi tak ada lagi sakit kontraktion ,tak ada sakit lagi,sekarang dah cek semua,doctr suru tunggu dalam masa 24 jam sakit sendiri,agak agak bila da pecah ketuban ini berapa lama ye boleh bersalin?ke ada yang kene induce juga?

18 Balas

sy dulu pecah ketuban 5hari dok wad sebab jalan xbuka dan xde contraction lgsung.. alhamdulillah hari ke 6 bersalin nrmal.. rupenya baby pilih hari jumaat nak keluar hahaha

4y ago

xjugak sebab doc akan monitor selagi xmembahayakan selagi tu dorg xpaksa baby keluar