air ketuban pecah

Assalamualaikum hi,, boleh share pengalaman? Air ketuban pecah, tp rasa sakit kejap kejap shj,, agak agak dalam brp jam bersalin yah

8 Balas

Alhamdulillah thankyou mommy" smua bru sy buka apps ni.. hari tu sy pecah ketuban jam3 subuh (tp mmng sblm sblm ni ada rasa sakit sikit tp ndk kerap). Subuh tu jugaa sy p hosp.. pastu kena cek baru 2cm.. sakit ndk sberapa lagi ,mgkin sbb tu bukaan lambat lgipun anak ptama, so,, sy bmlm 1 malam d ward .. tp malam tu mmng sy xdpt tdur dah tahan sakit😅 .. pastu kena seluk lagi pagi" tu 4cm dah.. Alhamdulillah tengahari sy selamat melahirkan.. d sbbkn ketuban pecah awal.. sy tpaksa masuk ubat.. dan time tu laa sakit contraction bganda ganda.. Alhamdulillah syukur Allah masih tolong

3y ago

Tq sis

Sy 22 jam. Mula2 xda rasa skit lgsg. malam tu husb doa byk2 supaya sy ada sakit contraction utk bg rasa nk bsalin. Riso bby lemas n air ketuban tercemar. Bukaan agak lmbt sbb anak pertama. Lepas tu contraction dtg, makin kerap drpd stgah jam jadi selang 3 minit. Sy x tdo lgsg mlm tu sbb xthn skit. Tp nasiblah baby xlemas n air ketuban masih bersih sehingga bersalin esok mlmnya.

3y ago

Alhamdulillah baby n mommy selamat 😊💕

pngalaman sya jam 5 setngah pcah kutuban trus pi hospital cek bukaan bru 1 cm tpi jntung baby tdak stabil trus emergency czer

sye dh 40minggu...still tggu tanda2 nk bersalin ..due date sepatutnye arinie...tpi sakit2 ade la ..yg lain xde lgi

pgalaman sy dlu pkul 7pm air ktuban pecah pkul 9.05pm da bslin

pengalaman saya 36w3d 3am pecah ketuban, 9.15am dh bersalin..

saya punya 22 jam..

ikut org jga tu sis