pecah ketuban

Sallam ibu2 semua,pagi tadi kol 3 dah pecah ketuban,dan terus ke hospital,tapi tak ada lagi sakit kontraktion ,tak ada sakit lagi,sekarang dah cek semua,doctr suru tunggu dalam masa 24 jam sakit sendiri,agak agak bila da pecah ketuban ini berapa lama ye boleh bersalin?ke ada yang kene induce juga?

18 Balas

mcm pengalaman sy plak pecah ketuban , pegi hosp bukaan 2cm tp tiada contraction , doc bg masa 24jam . tp bukaan masih 2cm jgak so induce jgak lah jawap nya ..

Pengalaman sy masa anak pertama dulu, pecah ketuban 1030pm. Pukul 1am dah start contraction...dlm pukul 8am terus bersalin.

Saya dulu pecah ketuban kul6 pagi terus buka 8cm then tunggu kul7 lebih pagi bersalin sebab kena tunggu buka 10cm..

Saya pecah ketuban pukul 11 malam, pukul 11 pagi baru bersalin 😅 semoga urusan sis dipermudahkan 😊

Ank 1st pkul 10.40 pecah ketuban..hmpir pukup 12 besalin..Anak 2nd cepat..x sampai stgh jam dh besalin.

Saya dua kali beranak tak de pecah ketuban. Doc yg pecahkan. Tgk jntung baby nurse kan pantau.

Sy pecah air ketuban, xsmpai setengh jam brsalin..

brapa lama awk ambik msa brsalin ?