Pecah ketuban 38 weeks 6 hari

Assalamualaikum ibu2, doakan saya.. Pecah ketuban pukul 4 pagi tadi, tapi xda sakit kontraksi, sy dtg hospital kul 9, n kena tahan wad sbb ketuban dah pecah dulu, bukaan baru 1 cm, if xda rasa nak bersalin lagi kena induce, mohon doa semua... Terima kasih

2 Balas

Kalau da peach air ketuban kalau tak ada contraction nanti mereka akn suggest ambik induce untuk paksa bby keluar. Sbb takut ada jangkitan pada baby sebab air ketuban da pecah.. saya pon macam Tu dlu.. semoga awak lancar bersalin ❤️

2y ago

in shaa allah... aaamin terima kasih awk..

🤲🌻

2y ago

aaaaamin.. terima kasih awk