scan pregnant harini

salam semua.kandungan saya baru 4 minggu lebih..tapi pegi scan masih tak nampak kantung..adakah normal yea ??

40 Balas

Normal sis. Bergantung pada orang & alat scan hospital tersebut. Saya 4 minggu hanya nampak kantung sahaja (banyak tempat scan nampak kantung jer) . 6 minggu dah nampak janin & heartbeat. Tapi saya scan di hospital pakar gov sahaja. Sabar ya, saya banyakkan berdoa sepanjang nak tunggu repeat scan 6weeks tu. InshaaAllah semuanya ok ya

Itu normal, time saya pergi check 4 minggu juga sama kecik sangat. sekarang saya masuk 7 minggu 6 hari dah check balik alhamdulillah dah ada heartbeat. 3rd check up dalam masa 4 minggu nanti check balik and baru ambik darah, time tu saya dah 11 minggu inshaAllah. Fikir postive dan selalu berdoa. Jangan risau apa-apa alright sis.

normal.. sy pn masa 5weeks g scan dktor ckap nmpka rahim jer cam mngembang.. nti 9-10weeks nti check lagi bru nmpak kantung ngan sketul hitam jer.. tpi sis jga diri baik2.. mana yg yg x blh mkn.. jgn mkn dlu.. mna yg memenatkn @ keja2 berat jgn buat dlu.. manjakan diri dlu awl2 ni.. ape2 pn tahniah sis.. 🌹

Normal. Better scan mgu ke 8 mcm tu. Sbb ada mommy yg minggu 7 pon baru dpt tgk kantung, at least mgu ke 8, dpt tgok secebis daging mcm sy dulu. Minggu 9 masa buka buku pink, sy dh dpt tgok bentuk baby.

mmg tak nampak laaa baru 4W .. paling klau nk nmpk clear 6/7/8W mmg nmpk clear .. jantung pon nampak kelip2 .. tapi kalau nk tgok siap tangan kaki semua tgok laa W12

Salam.. Sy pon scan mggu lps 4 mggu x nmpk pape. Nti kena repeat scan lg mggu ni. Ada history ectopic sblm ni. Mudah mudahan baby dlm rahim n sihat.. Aminn.

Mcm sy laa sis.. firts scan 4 weeks tp xnmpak ape2 pun.. lpas sy p check balik after 2 week terus jer nmpak.. skrg 10 weeks dh... Ape2 pun congratulations

4y ago

Sbb stgah org pregnant mmg turun darah sikit kan...nk tau jgak turun darah yg mcm mn..sbb sya dah start turun darah... Doktor ckp threaten miscarriage. Skrg kna mkn ubt kuat rahim. Kalau nnt 2mggu skan. Duk nmpk kntung ja,mknanya baby xjd. Jd tpksa dicuci..

Saya skan masih nmpk kantung, usia kandungan aggaran dlm 5mggu sbb xigt tqrikh period. Ada bleeding skit normal ka? Dah 5hari dah bleeding sikit2.

4y ago

Normal sis. Implantation process. Tp klu bleeding byk better jumpa doc, doc akan minta minum air byk2 utk penuh kan pundi kencing m buat scan utk tgok kndungan luar rahim atau x.

Awal lg. Time sy detec pregnant 5 weeks. Doc mnta dtg blk 3 mggu lg tuk scan. Sy dtg blk dah 7 weeks trus dpt tgk heartbeat baby.

Sya scan tadi 9 minggu..tpi Dr kata nmpk bentuk bby je heartbeat x ada.. Saiz bby pun mcm 7 minggu..normal ke mcm tu..risau sngt