scan tapi tak nampak

Hi semua. Nak tanya, ad sesiapa tak ad pgalaman macam sy.. sy dah scan masa 6 minggu tp dr cakap hanya nampak kantung je. Harini dah 7 minggu 4 hari dan ad keluar darah mcm setitik. So saya pegi scan lagi, tapi dr kata dah tak nampak apa2 , kantung pun takde.. ad harapan lagi ke untuk nampak kantung & baby....?

4 Balas

Sama macam saya. Allah nak pinjamkan kejap ja anak syurga saya yg first. Sy hari tu cthnya kemarin cek double line terang, seminggu selepas tu ada blood setitik jatuh masa kencing. Lepas bawa ke hospital cek air kencing lagi negatif dan scan kosong rahim. Xda rezeki. Lepas balik dr cek turun darah secara semulajadi selama 1minggu. Sy keguguran sbb kandungan xjadi.

2y ago

Mmg kalau darah setitik tu then after that kita try check hcg kalau samar2 means dah gugur ke?

Hi Puan. Dah cek ke latest? Saya pernah jadi mcm Puan. Tapi kandungan terlalu awal lagi. Ini terjadi bila period irregular. Ikut LMP 7 weeks. Tapi sebenarnya usia GA saya baru 4weeks. Haa mcm tu. Waktu persenyawaan lambat dari tarikh kiraan last period pertama kita. Jadi, puan jgn risau. Doa banyak banyak semoga dipermudahkan 😊

4y ago

Da brpa minggu masa tu nmpk baby

sis bgs lagi nmpak kantung..sy semua tak nampak 😆😅.. dan suspek ectopic pregnancy lagi tu..😰😪ade hikmah ni semua tuhan bg kat kita sis.Dia srh kita bykkan berdoa sis😇

4y ago

saya pun samaaa😭

Alhamdulillah..minggu lepas da nampak baby and heartbeat..doakan semoga baby sihat sampai bila2 ya...