Tandas

Salam semua nak tanya korang yg da masok 6 bulan pregnant.. Masih boley gune tandas jenis cangkung tak ye?.. Sye msih gune.. Sbb ruma jnis tandas cangkung.. And rse x selesa bila cangkung..

14 Balas

sye mmg x biase buang air besar tndas duduk. dkt tndas dduk tu pun sye cangkung.naseb baek bdn kecik.klau dduk,3 hari pon blom tntu boleh membuang. mse tgh sarat 9 bulan dulu bru la boleh buang dduk,tu pun sbb tpkse kt hspital,dh nk bsalin sgt dh mse tu. klau x,mmg cri tndas cangkung. sambil tu kjap2 tgk bwh,takot anak yg tkeluar. 😂😂🤣

Sy da 5bulan xleh lgsg nk cangkung sbb perut besar..klo terpksa sy jengketkn kaki da tegakkn bdn sbb xnk perut tersepit..pnh buang air besar ank mengeras dkt pusat da 2 tendang2 mrh sbb rmh die jd smpit kna himpit😂

4y ago

😂🤭kadang2 ade gaye nk membuang..takut anak tersepit😅..pakaian yg selesa main peranan jgk..baik skirt or kain dari pakai seluar..luas nk 'spread' kaki🤭

Masih guna tandas cangkung sbb x puas kalau buang air besar pkai tandas duduk...kalau buang air kecil x pa la pkai yg duduk...tp tu la terpaksa kena selesakn perut utk nk meneran air besar...huhuhuhu..

Still guna.. ha'aa mmg xselesa sbb perut akan trkepit.. tp sy usaha kangkang sikit agar perut x trkepit ataupun jengket kaki.. usaha utk cepat2 melepaskan hajat supaya x lenguhh lama2😂😅

Boleh beli ni sis kat farmasi ada.. saya pun beli ni je..takkan la nk kna renuvate toilet kan..sekurang2nya perut tak rasa terkepit..

Time rasa contraction kat rumah pun still guna tandas cangkung 😅 sebab perut tak nampak besar sangat. After bersalin baru la guna tandas duduk

Depend on sis kalau masih larat untuk cangkung n xsenak. Sy 7 bln pn dh rasa senak nk bgn dari cangkung tu.😂 jdi pakai tandas duduk je selalu.

😅😊 rasa mengeras ke perut.. mcangkung pun bjengkit dgn mnapak jari kaki.. Kadang2 terasa sakit tapak kaki..

Mula² boleh la. Tapi bila da masuk 5bulan terus tak boleh nak cangkung. Husb renovate tandas.

Hehe boleh cangkung cuma sy x selesa, sy rasa mcm nak beranak pun ada. 😂