tandas cangkung

bahaya tak kalau buang air besar guna tandas cangkung mase pregnant? ade effect baby tak??#firstbaby #ingintahu #bantusharing

11 Balas

sy trimester ketiga mmg klau cangkung xbangun2 dah🤣...haritu guna tndas cangkung,Allahu😭...sy xleh bangun...sy guna kudrat jugak gantung kat dinding😭..rase mengalir darah dari kepala ke kaki...dah xsesuai dah trimester ketiga...btw..hati2 mommy

kalau saya plak lagi selesa cangkung . lg2 klu sembelit cept sikt kluar najis tu🤭just kaki cept krem klu cangkung lame2 .. klu yg Jenis dduk mau sejam gak dduk mcm sangkut situ aje najis tu tanak kluar 🤣

2y ago

Betul saya trimester 2 kadang ii sembelit guna tandas cangkung selesa . cuma xsampai bila nk cuci lah 😂

kat rumah saya tandas cangkung jgk..masuk trimester 3 struggle tak selesa..saya beli tempat duduk tandas berlubang sementara tu kat farmasi..boleh jgk guna utk pantang nnt..seriau nk cangkung

tak bahaya. cuma bagi saya tak selesa bila di trimester ketiga. perut besar dan menyukarkan untuk mencuci kemaluan. struggle kalau keluar mana2 dapat tandas macam ni. senak perut. 😅

3y ago

Betul2 senak perut.. Kan🤣

tak bahaya,dr pregnant ank prtama smpai pregnant ank ke3 ni mmg guna tandas mencangkung je..ok je cuma x bpe selesa je bla perut dh besar

3y ago

Kawan ada takut takutkan saya. Katanya bahaya kalau kita baru first baby mencangkung. Terus takut saya. Sebab rumah saya memang cuma ada cangkung je

klau perut dh bsar sy rase cam sakit je baby sy kt dlm.lg 1 sy sndri akn musing mate klo bngun dr tndas cangkung.

Sya pkai tandas cangkuk juga. Cuma kadang rasa x selesa sbb prut besar kan. Tp Alhamdullilah lahir baby okay je.

tak bahaya. tp xselesa la. lagi2 bila baby dah makin besar. berhati2 ye setiap kali guna tandas cangkung

tak bahaya cuma xselesa..sy pun sama,ada tandas cangkung je kat rumah ..

3y ago

Sama... Saya tak selesa juga... Tapi risau bila perut besar nanti..

Tak. Ok je, yg penting hati2.