Cangkung/bersalin normal

Salam saya nak tanya yg penah bersalin normal. Bila eh sis2 start mencangkung ? Esk saya da masuk 5bln bersalin tp masih takut nk mncangkung. Kalau time cuci tu kite mncangkung terase ape2 tk? Saya takut btl nk cangkung nk cuci bahagian bekas luke jahit tu hahaha biase cuci pn gune tandas duduk, nak membuang air besar/kecil pn gune tandas duduk sbb takut nk cangkung 😅

4 Balas

saya skrng masuk 6bulan baru berani cangkung takut ngn jahitan ni masih ngilu2 padahal bila bersama suami tak sakit pun makna nya jahitan dh sembuh tapi tu la ttap rasa takut nak cangkung la nak sentuh pun pelan2 sbb masih takut biasa la anak first jahit luar dalam 🤣😊

1mo ago

hahahahaha kan sis perasan takut tu masih ada ngilu apa smua

2 bulan lebih dah start mencangkung tp sampai sekarang kalau cangkung lama lama terasa sakit lagi bahagian jahit tu , jahit luar dalam pulak tu 🙂‍↕️

2mo ago

Mngkin awal sgt kott 2bln lebih daa cangkungg, tuu yg bhgian jahit tuu terase. Sayaa pn jahit luar&dlm jgkk sbbtuu takutt nk cangkung walaupn daa 5bln brsalin😅

Sy dkt 3bulan juga bru mencangkung, sbb tulang lutut sakit sgt nk buat posisi mcm tu 😂 klu lutut ok rsanya 2bulan cangkung dh

2mo ago

Haah sis jahitan daa sembuh daa ok tp tula masih ade takut2 lg. Tp sayaa cube2 jgk cangkung waktu mmbuang air kecil terase mcm tk selese plk sbb da lmee tk cangkungg😹

kalau saya 2bulan dah start mencangkung

2mo ago

okje takde rasa apa , mcm Luka jatuh la kalau dah kering dah baik tak de apa2.