Buku pink dan anak luar nikah

Salam semua, klau hamil ank luaq nikah tpi ada owg yg hamilkan tu apa yg patut sya buat? Kandungan sya dh 22minggu. Kami mmng plan nk kawin tpi duit x mencukupi lagi. Family tau kami nk kawin tapi family xtau yg sya dh hamil. Takut nk p klinik untuk cheak baby sbb takut pihak klinik bg tau family. Mcm mana ya tlng bantu.

35 Balas

Sis kena beritahu dn bincang dgn fanily, nt perut makin besar pn family sis akan tahu juga, bgtau awl2 lagi baik sis

Akad nikah d majlis islam je lah..janji dh bdaftar..jgn rasa malu sbb kita dh kawen sebelum beranak..semua sama buku pink..

4y ago

Betul. Saya pun macm tu dulu. Nikah dekat pejabat agama. Sebab kndungan dah masuk 5 bulan masa tu. Lepas nikah. Terus buat buku. Alhamdulillah semua okay. Cuma tak boleh bin kn atas nama ayahnya

Akad nikah sis kt pjbt agama . Sy mcm to jgk tp silap sy da brank bru bg tahu then nikah 7 bln bru buat bku pink

bkn nk jdi toxic klu awal2 sis dh thu duit kurg mnckupi nk mnikh jgn lhh trlnjur dlu sis mst thu akibtnyakan ...

4y ago

Erh kalau tuhan bagi dia anak tanpa melakukan penzinaan what you want to say is toxic be like ..kita x tahu sis ap yg nk jadi dlm masa hadapan ..esok sis tahu ke ap yg nk jadi ..tuhan dh rancang who are u nk persoalkan benda tu ..

Sya pn mcm awak juga jgn rsau drng Xkn call family.. Drg just ksong kn saja nma husband n ltak ibu Tunggal...

Kalau cukup umur dia takkan bagitau family .. kalau tak cukup umur baru depa panggil mak & ayah ☺️ .

Nikah tu buat yg wajib dulu klu duit xcukup mcm tu...bincang dengan family insyAllah diorg akan faham

Jgn takut..dtg je klinik bwk ic copy. Pstu bukak buku cm biasa.. Cuma kena thn tlinga sikit la

Jgn marah ye sampai bila sis nak rahsia kan yg sis megandung dkt family nanti dia org tahu kan

Rasanya boleh je sis buat nikah simple kecil2 dlu. Majlis boleh tangguh kemudian 😁