Kuning Baby

Salam saya nak tanya mommies kt sini, klu bby ada kuning susu tepung tu membntu tak utk penurunan kuning baby ye.? Atau boleh syre petua utk trnkan kuning baby

4 Balas

Waalaikumsalam... Bykkan bagi susu pada baby supaya dia kencing & poo2 byk. Cara tu dpt turunkan kuning baby. Jgn sentuh lagi jamu2 sume tu as per doc suggest. N baby sy ade mslh latching awal2 hri tu, so sy terpksa feed him susu badan guna botol. Drpd hospital bg fm, bg bm guna botol pun, botol lah.... Alhamdulillah... Drpd 10 dh turun 5.4 in 2 weeks... Kena kuatkan semangat.. Mkn healthy food.. Doa byk2 supaya susu utk anak diperbykkan...supaya diberi kesihatan yg baik... InsyaAllah... Aim to get below 5 by this week...aaminnn

Bagi bby fm membantu sis. Sebab bagi cepat baby kenyang, dia akan kerap kencing & berak. Dari situ kuning tu keluar. Makin turun bacaan dia nanti. Haritu mmg saya stopkan bf bby, sejam dua jam sekali saya keep bg bby fm. Kdg kita nk bf pon takut kita makan tak betul lagi anak kuning. Tu saya la. Sis boleh pam susu sis dgn kerap if sis pantang segala makanan yg panas & berminyak. Bagi bby minum 1/2 jam sekali. Kerap bby berak lagi turun.

Cri akar seruntun , potg letk gth dkt kaki baby. Atau bgi mndi pgi sblm prgi kk , bgi air suam 1 2 titik. And kerpkn bgi susu jgn biar bby tdr

Susu lactogen