tips turun kan kuning baby

assalammualaikum . saya nak tanya apa petua nak trun kan kuning bby ye

9 Balas

Kena kerap bagi susu..sejam sekali lagi bagus.tapi baby kuning ni mmg suka tido bagi tek pun mulutnya rapat tutup😆..bby sya kuning tingi smp kena masuk ward.mcm2 org bagi petua tapi takut nurse dah pesan awal2 jgn mandikan atau beri bby minum yg bukan2..hanya susu ibu je..tapi yg sya try saya makan angur hitam..hari2 mkn..tak tahu lah sbb tu kuning turun atau apa cuma yg tu je sya cuba..wallahualam..

sis. titik nile 1 atau 2 ttik kt air mndian dia.. insya allh susut.. sbb ank buah sy smue mk sy buat mcm tu.. ada jgk nurse ajr mndi kn dgn air srap.. daun kucai pn blh sis. rmas2 kn daun tu..mndi kn bby.

Topup susu fm smentara masih kuning utk bg bby kerap berak n kencing.. lpas habis kuning kerapkan susu bdan.. kdg2 susu awal ibu belum byk.. so sgt struggle nk bg bby berak n kencing.

Kerapkan bg bayi minum susu. Ibu jgn mkn jamu lg. Jgn mkn lada hitam ngn kunyit. Mkn kurma

kena kerap bagi susu pagi kasih sinar matahari kejab je pukul2 8 cam tu

Jemur 15menit pada masa pagi2.. petua nenek2 saya

Bykkan bg minum susu pada baby...

Kerapkan bagi si baby mnuyusu.

Kerap bg susu. 1jam sekali