Jaundice baby

Assalamualaikum mommies. Ada petua tak utk turunkan kuning baby?

6 Balas

siang tglkn bju bby dan letak bawah lmpu. dan mlm buka je lampu. letak bby bwh lmpu. sapu bedak sejuk + air cap badak dekat mukA baby. alhamdulillah kuning mmg turun cpt

1y ago

lg bagus sis. sy mls buat ms tu 😂😂😂

mandikan dengan air beras tepung pulut , bagi minum susu kerap , brhnti mkn jamu or kunyit dan sbgainya . cmpurkan dgn FM klu breastfeeding

1y ago

terima kasih

Waalaikumsalam. Kerapkan penyusuan setiap 2 jam. Kena alert, boleh set alarm every 2 hours. Itu sahaja.

1y ago

Ye, boleh. Yang penting kerapkan penyusuan every 2 hours. Jangan skip ya, Puan. Kalau baby tidur kena kejut. InshaAllah, Puan tak perlu risau. Jaundice among newborn is normal. Organ hati mereka masih lagi nak develop. ☺️

mndikan bby ngn air daun inai dan sis mkn anggur hitam, in shaa allah kuning bby cpt trun..

1y ago

ohh terima kasihhh

mandi dgn daun kucai sis.

1y ago

terima kasih

kerapkan susu

1y ago

terima kasih