Bayi kuning

Hi mommies, nak tanya, selain kerap bagi susu pada baby, apa lagi ikhtiar yg boleh dilakukan utk kurangkan kuning baby ye?

3 Balas

jgn bedung time siang. biar pakai pampers je. bagi dia bayu2 sejuk tu. jgn bg dia berpanas waktu siang. n keep on bg susu. kejut tiap dua jam.

baby sye dulu , sye pasang air cond. tp suhu normal la. tak sejuk sgt. baju lubang n pampers je. kuning dia cepat surut.

Boleh try jemur baby pagi2. Petua org dulu2. Insyallah berkesan.