barang baby

salam, nk tye pendapat mcm beli pampers NB ni kena beli byk ke..atau beli size s terus? dan baju baby newborn nk beli bpe helai? atau lebih baik beli size 0-3 , 3-6 ?

24 Balas

PAMPERS Newborn Beli yg 80pcs jenama Drypers dlm RM48. 0.. sb baby NB pakai sehari 4-6pcs so beli 80pcs sng .. BAJU BABY tgk NB berat brp cth NB sy 3.4kg, baju plg memudahkn ibu adalah jumpsuit yg ada zip! Xpayah beli seluar baju asing. Kalau x jmp jumpsuit yg buttons pn ok, sb jumpsuit ni dh ada booties dan mitten utk lengan jenis lipat. LPS MANDI TRUS PAKAI SEKALIGUS. Senang👍brp pcs 4 jumpsuit, 2 bju xde lengan, 2 bju short sleeves (klu NB sy semua baju 4pcs utk long/shor/jumpsuit- Tips utk baju dlm rmh/harian pakai nipis2 je shorts sleeve pn ok, kalau nk keluar jln2 je beli dlm2-3helai . Plg pntg tu booties dgn mitten sb NB tgn kaki cpt sejuk.

Waalaikumussalam, pampers newborn ni beli 1 atau 2 pek je dulu. Tak perlu banyak. Sebab kalau baby tu besar, kadang2 boleh terus pakai pampers saiz S. Baju pulak better beli 1-2 helai je saiz NB. Selebihnya terus beli yg saiz 0-3 months dan 0-6 months

newborn tu bli satu paket besa dulu .. kita x tau saiz baby nanti .. baju tu better beli saiz 0-3 bulan tu beberapa helai jer .. utk dihospital .. yg dirmh bli besa sikit .. baju berbutang lebih senang dipakaikan berbanding romper ☺

Saye beli pampers NB 1 pek je brand huggies ade 64pcs. Harap2 baby sesuai la pakai nnti. Baju pulak saye beli saiz newborn 2 pasang pakai mase dkat hospital..Selebihnya saiz 0-3m & 3-6m. Nnti tunggu baby besar sikit beli lg

pampers NB tu xyah beli byk sis.. klu 2 plastik dh ok kot.. beza NB ngan s, NB die ade ruang escape area tali pusat baby.. klu s, mcm pampers bese sis tgk tu.. utk baju, elok beli yg besar2 cket sbb baby cpt besar.

Beli pampers 1pack je.. 1 tu ade dlm 60pcs..then bru tukar ke S.. Baju pulak beli laa bju tido 5helai..bju siang 5helai..bju jln dlm [email protected] cpt besar.. Beli tu je dlu

pampers belilah size new born dulu. normally baby akan besar ikut berat dia. Baju plak belilah beberapa helai baju size new born, dan size 0-3 mths. Baby cepat membesar so xyah beli byk2.

Pampers 1pack dah cukup, baju baby sy beli yg 0-6bulan so tahan lama baby bleh pakai,nk beli saiz newborn pun boleh tp biasanya masuk bulan kedua dh xmuat😂 mcm membazir plak..

untuk NB; pampers beli 1 pack dulu, sbb baby cpt membesar (bergantung pd tumbesaran baby). kalau baju NB, beli 3 helai je, nak beli siap² 3-6 bulan pun takde masalah.

NB beli 1 peket dulu sy sbb tak tau baby besar mana. Mula2 beli drypers tp nk tukar mikubi rasa, ramai kata murah & ok. NB beli dlm 10 helai cukup, saiz s beli 2-3 helai.

4y ago

Alamakk..knape sye Takk jmpee ponn..😅😅