Tips beli baju newborn

Hello mommies semua nak tanya, tips beli baju baby baru lahir, newborn atau 0-3month? Mommies semua beli baju size ape ye? Perlu tak beli size newborn? Tengah confius ni nak beli size yang mana😂 ##firstbaby #firstmom

3 Balas

kalau u scan doctor ckp dh lebih 3kg. xyah beli newborn. sbb x muat pon nanti. beli je size 0-3, tapi normally newborn size pakai dlm 3 4minggu je. mcm anak sye guna 3w je baju newborn. lps tu dh tukar size lain. sbb tgok mcm balut nangka je die pakai size nb tu 😂 kesian nengok nye. dh la musim panas. kalau nak beli pon, beli je 4 5 helai.

1y ago

Hahahaha wah thanks for the tips sis, okay baik 🫶🏼

Ikut nasihat org yg dh ade anak.. drg ckp beli baju newborn sikit je.. beli yg 3 and 6 bulan ke atas byk skit sb baby cpt besa

1y ago

Betul saya pun beli 3-6month sbb beza dgn newborn sikit sgt saiznya 😅

Sye beli 0-3 tak bnyk 2-3 helai sbb saiz 0-6 pon lebih kurang skrgg

1y ago

Yeke betul jugak, amek 0-6 pon okay lama boleh pakai 😂 anyway thank you sis 🫶🏼