Nak beli pampers baby size ?

Hi mommy2 , sy nk tnya ni selalukan mommy beli pampers utk baby size NB or S utk baby bru lahir ? Sy pon keliru ni hehe dh lupa dlu ank first beli size apa … #pleasehelp

9 Balas

Beli newborn tapi 1 pack je. Baby cepat membesar, nanti tau2 dah ketat. Kalau baby awak 2kg lebih, beli size S terus pon boleh. Cm anak saya time lahir 2.92kg, dia pakai size S. Takde lah besar sangat pon. Nampak selesa sikit dia pakai

3y ago

Okayy sis , temakasih naih sbb ank sy yg sulung 3.2kg so mybe kali ni pon besar jgk laa kut noih kena beli size S terus

Saya beli newborn 1pack je sebab risau nanti da xmuat.Bby pun xtau lagi besar mana.Lagipun sekarang size newborn ada yang besar & ad yang kecik ikut jenama jadi susah nak agak 🤣

baby saye lahir 36w3d, berat 2.5kg, now dah 16days, still pakai nb size, dia kecik, selesa je tengok, tapi prepare s size jugak, but baby still pakai nb,

Saya pun beli NB size 1 pack. Saya baca baby lahir bawah 5kg, boleh pakai newborn size. Probably 2/3 bulan keatas dah pakai S.

3y ago

Alhamdulillah anak saya kecik, boleh lah pakai NB sampai lebih sebulan 😁

Ank sy dlu lahir 2.84kg..sy guna NB byk pack gak. Sbb baby selalu berak.. Tukar saiz s bila dh msok 2bulan.😊

sy beli newborn saiz tp beli 1 pack je..beli bnyk² nnt tkut baby besar..g hos pun bwk newborn saiz

Saya bli nb masa tu ank 3.3kg lahir...saya bli 2 pack gak nb tu sbb baby suka berak..

sy ank ke4 dh n x pnh beli saiz nb.xde beza sgt pon nb @ s

Beli 1 pack newborn then beli size S