barang baby

salam, nk tye pendapat mcm beli pampers NB ni kena beli byk ke..atau beli size s terus? dan baju baby newborn nk beli bpe helai? atau lebih baik beli size 0-3 , 3-6 ?

24 Balas

new born sll beli 1 je, sbb utk pusat bby... lps tu saiz s lah... kcuali baby kecik beli newborn jgk lah bru leh tukar s. #TAPSupermoms

Beli sikit2 je baju,, kalau nb beli 1 pek je,, sbb baby cpt bsr,, n kne rajin salin pampers,,sy pun org2 yg dah berpengalaman bgthu

Dlm 3 4 mggu je bby guna pampers nb then baju pun blm smpai 1 bulan bby sy dh xblh guna baju nb .. mostly baju bby btter bli 0-3m

Pengalaman saya dulu pampers newborn beli 1 pack je yg besar tu. Pastu bila dah sebulan tukar saiz s sebab baby cepat tul membersar🤭

4y ago

Nak tanya, saiz S dngn newborn beza sngt ye? Sebab saya dh terbeli saiz s😅

Tak perlu sediakan saiz NB banyak sbb baby cepat besar. Klu ada rezeki baby ne tau ada sdara mara hadiahkan pampers NB lg😃

Xyah beli byk sis..mcm pengalaman sy anak lahir jer besar & mmg sedekah dkt org la pampers NB x muat🙋🏻‍♀️

Sy brp byk beli bju utk nb punya.. Xperlaa byk2 pun senang nk ganti2..Kalo.Pempes sy beli 1pack bsr tu dlu ..

Kalau saya pampers NB beli sikit je sbb bby ni cepat besar... kalau baju saya suka beli 0-3 NB sikit je..

Macam sy baby lahir berat 2.84kg..pakai baju newborn n pampers newborn sampai umur baby 3bulan😊

0-3 beli dlm 3helai. selebihnya beli 3-6 size.. tp kena tgk jg. Ada jg 3-6 size kecil. Brand fiffy murah.

5y ago

Skit sgt tu.. jenuh nk basuh baju baby dlm pantang.. blm kne kencing berak lg 😅 tp anak sy 2.8kg je lahir.. so mmg perlu byk baju newborn. Anak org lain yg besar2 tu tk tau la 😂