demam

Salam. Nak tnya ibu2 hamil yang demam tapi mkn ubat still demam tak baik cuma suhu tak lebih dr 38.5 berbahaya tak kalau lebih 3 hari.

10 Balas

Sebaik Nye cpt, jumpe dokter mintak nasihat dr beliau , bahaya sebenarnya ibu mengandung demam, Sy 19week skli tetiba mcm nk knee panas dalam, cpt2 Sy bnyk kn minum air, pastu cri air kelapa muda minum, alhmdulilah suhu bdn sy ok demam pun Tak jadi, g lah klinik jgn tggu dh 3hari demam Bru nk g klinik..#kalau boleh ibu mengandung elak kn makan pil2,melainkan pil vitamin

Better check if fever for 3rd day. My sis in law got Denggi at 25weeks pregnancy. She recovered eventually. Both OK and healthy now. Do diagnose earlier to be safe.

5y ago

Thanks. Hope dua2 sihat selamat semuanya

Lebih 3 hari spatutnya dh kna pemantauan doc & blood test, sis.. suhu lbih 37.8 pn dh kira demam betul.. better g check darah..

Pergi check sis..haritu sy pon demam lebih 3 hri last2 kne warded kt hospital jgk..huhu

5y ago

Kenapa warded sis.

Sy sbelum ni ada demam 38.3..doktor suroh ambik paracetamol lepas tu terus ok

Demam tinggi bahaya sis. Dlm buku check up ada mention perlu segera ke hosp

5y ago

Tu la. Risau dah ni

Mkn panadol sis klau dmm..sbb bahaya klau virus..effect kt bby

Kene minom air msk lebih...itu yg penting...😊

berbahaya sis. better pergi cek dengan doctor

5y ago

Musim demam pulak skrg ni. Moga yang baik2 sja sumenya. Risau 😥

Better jumpa doktor