Demam

Salam.. minta bantuan.. macam mana nak kurangkan suhu demam baby 4 bulan.. tetibe panas smlm.. semalam dah pergi klinik.. and dah bagi anak ubat demam.. tapi pagi ni still naik sampai 38.8.. ada sesape tau macam mana nak kurangkan tak?

4 Balas

Lap2 bdan anak dgn air asam jawa mix with water.. dan simpan towel2 d atas dahi baby guna cmpurab air asam jawa dan air.. it works for my baby.. proven. tdak thu lh plk dgn baby sis ya.

Kerapkan penyusuan.. Bagi ubat ikut dos dan jam yg btl.. Lap² celah leher, ketiak, blkg lutut tu.. Pakaikan singlet.. Periksa suhu selalu ok.. Semoga baby cpt sembuh..

cer try mandi lemon....air mandian die tu cmpur je ngn lemon yg dihiris2....

Kerapkn bg bby mnum susu..selalu jerlum baby di kpla leher n celah ketiak