TIPS ANAK DEMAM

Anak demam tak nak makan ubat.. Suhu normal tapi badan panas.. sentiasa nak ngempeng..

3 Balas

Cara sya dari ank umur 3buln until now sya akn sapukan seluruh badan dia ngan air perahn asam jawa pling penting ubun" dia tu letk kat situ bgi basah biarkn kering sendiri... itu2 je cara yg pling bekesn bila sya buat kat ank sya in sya Allah demam dia beransur pulih selmt mencuba

letak coolfber kat blkng dia...klau ank sy,sy paksa bgi mkn ubat smpai ngis2....lpas hbis mkn ubat baru pujuk2 dia...perut belakng tapak kki sapu mnyak angin bby....

amik kain letak air biasa atau sejuk letak kat kepala badan

4mo ago

dah buat tapi still mcm mrengekx mcm tu.. and pantang kalau hilang.. before ni okay je