SUSU SESUAI TAK UNTUK IBU PREGNANT

Salam nak tanya, Susu ni sesuai X Untuk ibu pregnant? Baru mencuba. Masa pregnant anak first Selalu amalkan Susu anmum. Tapi Berat badan naik 2kg pulak. Misi sruh stop minum susu anmum. Sekarang Xtau nak Cari Susu apa yg kurang Manis.

SUSU SESUAI TAK UNTUK IBU PREGNANT
31 Balas

Wasalam... suami sy ja minum susu ni sbbnya susu ni boleh kurangkan kolestrol dalam badan.. yup mmg suami sy ada bgtau berat badan dia turun bila amalkan susu omega ni... buat ibu mengandung rasanya x sesuai sebabnya ibu mengandung kena makan untuk 2 org... plus kena makanan yg berkalorie... Sepanjang saya mengandung , saya amalkan susu jenama Everyday... minum setiap hari malam2 unt kalsium tulang anak dalam perut.. Okay ja susu ni... selepas bersalin pun saya amalkan susu ni untuk menyusu badan... alhadmulillah okay.. tanya pendapat nurse kat kk, nurse kk bagi greenlight.. Btw sy ada tanya nurse susu anmum.. nurse tu larang minum anmum sebab gula tinggi dalam susu tu.. takut kena kencing manis masa preggy... cuba lah susu everyday tu.. harga pun okay.. bancuh 3 sudu dalam mug setiap malam..

Susu ni tak boleh utk orang pregnant. Sbb ni utk orang nak kurangkan kolestrol dlm badan. Kat packaging dia pun ada tulis tak boleh utk orang pregnant. Sis boleh je nak minum susu selain susu pregnant. Macam HL, dutch lady, fresh milk apa2 tak kisah. Amik yg plain shj. Jangan berperisa.

4y ago

In shaa Allah takde ape sis. Dah terminum takpe laa kan. Nanti try susu lain ye 😊

Sy baru tahu smlm x sesuai utk ibu mngandung, tp sy penah minum susu ni.. Mmg sy minum susu ni.. Sy langsung x perasan label kat blkang.. Klau x minum susu ni, sy minum dutch lady dgn farm fresh kurma.. Tp so far alhamdulillah baby okay..

Rsenye xblh.. Tgk label.. Sbb prnh bli yg dlm kotak.. Ade tulis xsesuai untk ibu mengandung.. Mnum susu fernleaf full cream ok.. Xda gula tmbhn.. 😊

Susu ni ada tulis kat label x sesuai utk ibu mengandung. Saya pernah beli kotak kecik. Sambil sedut, baca label. Tsedak terus masuk tong sampah 😂

Minum susu biasa je..like nespray..fenleaf..HL..Dutch lady.everyday ..Anmum tu tinggi kandungan gula wlupun dia tulis tanpa gula tambahan..

Saya minum susu everyday je sis. Takut nak minum susu ibu mngandung sbb majoriti kandungan gula tggi Dan nk elakkn kene kencing manis

Alamak saya dah byk minum susu ni. Harap2 tidak ada apa2. Husband yg belikn, taktau pula tak boleh minum tuk org peknen.

Tukar susu la..susu ni xbgos utk pregnancy...saya mnum susu fearnleaf full cream ok...boleh kongsi mnom sama2 dgn suami

baca label, tak sesuai untuk ibu mengandung. jangan consume sebab susu ni memang bukan untuk preggy moms.