Susu Untuk Ibu

Hye salam mommies…nak tanya…susu apa yg sesuai untuk pregnant mom ye? Sekarang sy consume anmum materna. Tapi ramai yg cakap susu ni manis sangat, risau takut gdm plus baby besar. Any suggestion? #pleasehelp #firstmom #firstbaby

7 Balas

Bukan soal manis sis. Soal kandungan gula. Boleh semak pada label ingredients. Saya sendiri GDM on diet minum anmum materna and any brand of full cream milk. Awak try and error dulu. Alhamdulillah gula saya. tak pernah naik. Saya minum yang unflavoured

Haah, dr sya pun hari tu ckp.. mnum susu anmum materna tu buat baby besar,dia ckp tu berdasarkan observation dorg .. cumanya dorg x circulate info ni sbb takut pula nt pengeluar susu terjejas

8mo ago

My dr bagi pil kalsium + vit d sis.. lagipun kebetulan sya mmg x bole mnum susu(saja minta , sbb prmpuan kan suka free gift😬)

betul nurse kk saya pon x bgi saya mnum susu anmum saya pon tgh cari susu yang sesuai tpy tak thu susu apa yg sesuai awak dh jmpe jalan penyelesaian ke?

8mo ago

Belum lagi…sy still minum anmum tapi instead of 2x sehari , saya minum 1x je. And sy kurangkan jgak jumlah scoop susu. Sometimes tu gilir2 minum fresh milk je.

Sis Klw boleh jgn minum susu ibu mngndung sbb gula terlalu tinggi .sis boleh minum susu low fat ,mcam saya mnum susu hl sbb ada asid folic skali

6mo ago

Betul2 .. klu tya doc pun mmg tak sarankan minum susu tepung masa peknen ni.. mcm sy minum susu hl , hb pun naik alhamdulillah

sy minum enfamama coklat. dappp sangat. kalau ada sembelit minum susu tu terusss lancar nanti 🤭

minum anmum flavour coklat yang low fat. alhamdullilah dah 3boxs dua kali minum gula tak sangkut gdm

Friso gold sis..