Susu utk ibu gdm

Boleh share susu apa yang sesuai utk ibu yg gdm. Prgnt kali ke 4..sangkut gdm...prgnt yg sblm ni minum anmum...jadi kli ni nak cari susu yg sesuai utk gdm

2 Balas

Saya g dietic haritu di kk. Doctor bgtau anmum akan naikkan bacaan gula lagi2 serbuk. Even dia bgtau tanpa gula tambahan tetap manis. Dia recommend kita ambik susu kotak, low fat @ full cream pun boleh. Bfr this sy ambik anmum jugak 3 kotak habis, lepas tu sangkut gdm 😌

5mo ago

ooo ye ke...tu lah anmum xde gula...rupanya ada ye...saya pun lupa nk tnya dietic susu apa yg sesuai...tpi ada dia kata susu low fat yg baik...bila saya search low fat byk yg dlm kotak...xde serbuk...tu yg saya dlm ni...sbb sblm ni xpernah kena gdm...

glucerna..freshmilk..susu HL..wakk..pakar pemakanan suggest..tp x blh ambik susu semata²..kena sulam biskut 2kpg..

5mo ago

mana yg lebih ok dan rasa yg ok🤭🤭