Susu Yg Sesuai

Nak mintak pandangan mommy semua susu apa yg elok utk ibu minum..Hamil 12 mnggu 4 hari..Skng ni minum susu Anmum perasa coklat..Tp ada yg kate susu Anmum ni manis..Mnta pndngn semua..

22 Balas

Saya dulu onh try Anmum & enfamama..tp tekak xdpt terima skali sya cuba minum similac terus bkenan... saya 1st try similac ni masa sya ikot kursus parenting anjuran KPJ.. dorg bg sample pcuma..

Sy pn mnum Susu anmum msa mgandungkan ank first, tp brat bdan maintain x naik byk sgt pn.. Doktor smpai ckp x mkn ke sbb brat naik ckit sgt hehe, skrg mgandung yg kdua ttap mnum anmum coklat

sya anak 1st dulu minum susu kambing wildan. alhamdulillah mse lahir dia xde kuning. hb smua okey. mse mngandung xde mslah apa pun.

5y ago

Sis boleh tnjuk gmbar.. hihi sya pun nk try jga susu kambing tu..

Misi pun ada cakap. Jangan minum susu hamil sebab gula tinggi. Lepas tu saya ganti ensure. Dokter pun cakap boleh.

Better mnum similac mom..Dlam byak2 susu sy try bru skrg jmpa susu pregnant yg btul2 rsa susu segar..sedapppp

Elok minum susu fresh milk sis. Cuma kalau saya, tekak saya ok dengan lazz susu kambing campuran kurma.. ☺️

Sy pn mase prgnnt ank ptama still anmum..bile ank dah kluar pn ank mnum anmum..

Similac low fat sngat bangus. Gula paling rendah dlm bnyak2 susu ibu hamil..

saya minum anmum saja tp saya bubuh separuh saja sebab susu tu manis.hehe

boleh je.. tapi dgn sx x sesuai. manis.. gdm dh.. boleh cuba susu lain..