Supplement Tambahan

Salam n hi...nk tanya Kat sini korg amalkan supplement ape selain Obimin ataupun pil2 acid folic dan vitamin2 yg nurse bg kt klinik? Sbb aritu nk beli pil habbatussauda..seller tu xbg kalau pregnant.. Sib baik xmkn lg.. Tp ade satu produk minuman ni..ramuan dia byk...termasuk la ade habbatussauda...agaknye kalau kuantiti sikit blh...tp kalau mkn pil habbatussuda..agaknye bahaya kot...sbb panas.

10 Balas

Saya, amal kan ganilia. Dr yang bagi. 📌 GANILIA . ✔ MULTIVITAMINS UTK WANITA YG NAK HAMIL, WANITA YG SEDANG HAMIL, WANITA TGH BERPANTANG/MENYUSU . ✔ IANYA MENGANDUNGI 15 JENIS VITAMIN/ MINERAL DAN DHA/EPA. ⭐ IRON- ZAT BESI UTK MAINTAIN HB ⭐ FOLIC ACID- UTK PEMBENTUKAN TULANG BABY, ELAK KECACATAN ⭐ VIT B/C/D/ VITAMIN E- UTK KULIT, MEMBANTU KULIT KERING DAN GATAL ⭐ CALCIUM- UTK TULANG MOMMY DAN BABY ⭐ DHA/EPA- UTK OTAK, IQ, MINDA DAN PERKEMBANGAN MATA BABY.. . ✔ MULTIVITAMIN YG LENGKAP TERMASUK DHA EPA. JADI XPERLU AMBIK NEUROGAIN DAH..JIMAT KAN. ✔ MEMBANTU MELAWASKAN DAN TIADA SEMBELIT ✔ MEMBANTU PENGHASILAN SUSU ✔ MENINGKATKAN TENAGA ✔ TIDAK MELOYAKAN/ MEMUALKAN ✔ FULLY IMPORTED FROM GERMAN ✔ PENYERAPAN YG SGT CEPAT DAN BAGUS

Tak perlu da mknan tambahan lain. Ckup apa yg klinik da bekalkan. Bak kata doc tpt saya knpa org msia ni suka sangat makan. Semua pun nak makan. Tau tak makan2 tambahan tu nnt ada kesan sampingan kalau bukan pada ibu tapi pada bayi. Ikut je apa yg doc nasihat xpayah nk berlebih2.

Sy pun tak berani nk ambik apa2 supplement . Sbb bile tanya doc dia ckp xperlu amek slain kk bagi..kk bg obimin or zincofer dh memadai. Lps tu mnum susu..pemakanan harian tu kene jaga lah..huhu..tp tu la tgk ada kwn yg siap amek set supplement shaklee lg..smpai 10 botol.. tkot sy tgk 😅

WQsalam. Tiada, zincofer yang d bagi oleh kkia saja. Tak berani nak makan supplement lain 😬 nurse galakan, lebihkan buah2 dan sayur-sayuran saja.

- vitamin C (sy ambil jenis serbuk) - fish oil - vco - magnesium oil ( sapuan)

Sy makan pati delima guilsan je sis. Ni baru nk start amalkan vco.

selain obimin, bole ambil omega

Bg sy x perlu ubt tambahan mkn vitamin yg kk bg pn dh cukup.cuma kalau nk tambah vitamin tu just ambik dari buah & sayuran saja.. Sbb bila mengandung nie x boleh mkn sebarang ubt tambahan.. Mcm sy mmg mkn ubt kk bg plus mkn benda berkhasiat...tp kalau sis nk mkn juga cuba tanya doc atau misi

supplements yg kk bagi tu dah complete puan. Nak ambil supplements tambahan better refer doctor dulu.

Vit c, ostematrix(kalsium), fish oil.